Bakan Eroğlu'na Recep İvedik benzetmesi

Bakan Eroğlu'na Recep İvedik benzetmesi

Bakan Eroğlu'nun baraj ve HES açılışlarıyla ilgili sözleri tartışma yarattı.

Bakan Eroğlu, “99 tesis açtık” dedi, koruma platformu "Saydınız mı Sayın Bakan!” diye sordu. Bu durun, Recep İvedik filminin ünlü bir sahnesini hatırlattı.

Bakan Eroğlu, “99 tesis açtık” dedi, koruma platformu "Saydınız mı Sayın Bakan!” diye sordu…

Orman ve Su İşleri Bakanı’ Veysel Eroğlu’ndan, 14 Ocak’ta açılışı yapılan 99 baraj ve HES’in nerede olduğunu açıklamasını isteyen CHP’li İrgil’e Bakan Eroğlu’ndan yanıt geldi. 2010 yılından bu yana açıldığını duyurduğu toplam 834 tesisin isimlerini ve nerede bulunduklarının açıklanması için Meclise önerge veren CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’e basın aracılığıyla yanıt veren Bakan Eroğlu, “Eskiden CHP zamanında bunlar yapılmıyordu. 99 adet baraj ve HES yapıldı. Ben milletvekiline cevap vermek durumunda değilim zaten. Bunları kitaba bastık, vatandaşa dağıttık. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez” dedi.

BAKANLIK HER AY AÇILIŞ YAPINCA TESİSLERİN ADLARI SORULDU

14 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleşen toplu açılış töreninin ardından CHP, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın art arda yaptığı toplu açılış törenlerini Meclis’e taşıdı. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 23 Aralık’ta Başbakan Davutoğlu’nun açtığı 175 tesisin yanı sıra ve 14 Ocak’ta yapılan 99 tesisle birlikte 2010 yılından bu yana açıldığı duyurulan toplam 834 tesisin isimlerini ve nerede bulunduklarının açıklanmasını istedi. Bakan Eroğlu’na birden fazla açılışı yapılan tesis olup olmadığını da soran İrgil, “Bakanlığınız ülkemizin doğal değerlerini ve su kaynaklarının geleceğini garanti altına alacak herhangi bir projeye imza atmış mıdır?” sorusuna yanıt istedi.

BAKAN EROĞLU: ‘BİZE ONLARIN HAYALLERİ BİLE YETİŞEMEZ’

CHP’li İrgil’e basın aracılığıyla yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

“CHP’nin işi gücü budur zaten. 99 adet baraj ve hidroelektrik santral yapıldı. Bunun kurulu gücü ne kadar biliyor musunuz? 2 bin 200 MGW’dır. Üretim değeri de 7 milyar 400 milyon kilowatt-saat yılda. Yedi tane ilin, onları sayayım bak: Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Sinop illerinin bütün elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak kapasitede bunlar. Dev barajlar, hidroelektrik santraller. Eskiden CHP zamanında bunlar yapılmıyordu. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez” dedi.

‘MİLLETVEKİLİNE CEVAP VERMEK DURUMUNDA DEĞİLİM’

Milletvekiline cevap vermek durumunda olmadığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Kitap ortada, bunları kitaba bastık, vatandaşa dağıttık, internet sayfamızda da vardır. Gerçekten muhteşem ve tüm Türkiye takdir etmiştir. Zaten CHP’nin şeyi her şeye karşı çıkmaktır, zaten millette onlara dersini veriyor” diye konuştu

KÖPRÜÇAY PLATFORMU: ‘SAYIN BAKAN RECEP İVEDİK’İ ANIMSATTI’

Yukarı Köprüçay Havzası Koruma Platformu’ndan yapılan açıklamada ise Bakan Eroğlu’nun bu ifadelerinin Recep İvedik filmini akıllara getirdiği öne sürülerek, “Saydınız mı Sayın Bakan? diye sormak istiyoruz” denildi. Bakan Eroğlu’nun açıklamasında açılışı yapılan projelerin yerlerini ve isimlerini değil, bu projelerden bazılarından elde edileceği düşünülen elektrik enerjisinin kaç ilin ihtiyacını karşılayacağına yönelik geçiştirme yanıtlar verildiği dile getirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Sayın Bakan parmak hesabı yaparak dile getirdiği ifadelerinde başında bulunduğu kurumun saygınlığına gölge düşürmüştür. Kendisinden yıllardır açılışını yapıp durdukları binlerce tesisin nerede olduklarını tek tek açıklamasını ve kamuoyunun merakını gidermesini bekliyoruz.

‘BAKANLIĞIN YAYININI İNCELEDİK, PROJELERİN ADINI GÖREMEDİK’

Platform olarak bakanlığın resmi web sayfasındaki yayınları inceledik. Sözü edilen projelerin adlarına ve nerede olduklarına dair bir bilgiye rastlayamadık. Söz konusu yayınlarda, Sayın Bakan’ın da defalarca yinelediği rakamlardan başka bir şey bulunmuyor. Sayın Eroğlu’ndan mizahçıların işini mizahçılara bırakıp, bir an önce durmadan açılışını yaptıkları bu projelerin yerleri ve isimleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz.”

Odatv