Bakan Işık'tan darbe girişimi açıklaması

Bakan Işık'tan darbe girişimi açıklaması

Bakan Işık, Kısıklı'da bekleyen vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'da bulunan ikametinin önünde vatandaşların bekleyişi devam ediyor. Gece saatlerinde evin önünde bulunan kalabalığa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın hitap etti. Demokrasiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıktıkları için halka teşekkür eden Işık: "Sizler şu anda öyle önemli, öyle büyük bir görev yapıyorsunuz ki, sizin tuttuğunuz bu demokrasi nöbeti, inanın birliğimiz için, değerlerimiz için sınırda nöbet bekleyen Mehmetçiğimizin nöbeti ile aynı değerdedir. Çünkü sizde ülkemize ihanet eden ihanet ve paralele şebekelin bu ülkeyi kirletmelerinin önüne geçtiniz ve geçmeye devam ediyorsunuz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTINIZ"

Bakan Işık darbenin önlenmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde sokağa inen halkın büyük payı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Defalarca millet iradesi yok sayıldı. Defalarca milletin değerlerine saldırıldı. Ama bu son ihanet teşebbüsü, bu son darbe girişimi kadar alçakça harekete ihanete şahit olmadık. Bunların yaptıklarını, memleketimizi işgal eden bazı milletler dahi yapmadı. Demokrasinin kalbi sayılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve millet iradesinin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı külliyesine hiç kimse saldırmadı. Bunlar öyle bir ihanet şebekesi ki dünya tarihi böyle alçakça ihaneti ne gördü, ne yazdı. Türkiye'nin geleceğine sahip çıktınız. Aslında sizler kendi çocuklarınızın geleceğine sahip çıktınız. Darbe önlenmiştir. Bu darbenin önlenmesinde iki temel unsur vardır. Bunlardan bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, ikincisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde alanlara inen Türkiye'nin değerli halkıdır. İşte bu iki unsuru Allah birbirinden ayırmasın. Allah cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Allah milletimize zeval, kötü niyetlilere de fırsat vermesin."

"MEYDANLARDAN AYRILMAYACAĞIZ"

Fikri Işık sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün itibarı ile darbe önlenmiştir. Ama tehlike geçmiştir diyemiyoruz. Onun için sevgili İstanbullular sizden tek ricamız Sayın Cumhurbaşkanımızın her ifadesini yakından takip etmeniz. Sayın Cumhurbaşkanımız "tamam, artık evlerinize dönebilirsiniz." diyene kadar alanlarda bulunmanız. Bu Allah'ın izni ile Türkiye demokrasisinde yeni bir sayfa açacak. Biz her olanda hayır vardır, anlayışındayız. Olanların hayra tebdili için hem kavli, hem de fiili dua edeceğiz. Kavli dua edeceğiz, dualarımızı eksik etmeyeceğiz. Fiili dua edeceğiz, işte şuanda sizin yaptığınız gibi bu meydanlardan ayrılmayacağız. Bu meydanda nöbet tutan, vatan aşkıyla millet aşkıyla nöbet tutan her bir kardeşime gönül dolusu şükranlarımı sunuyorum. "

KALIN: " BU BİRLİK, BERABERLİK VAR OLDUĞU MÜDDETÇE İSTEDİKLERİ KADAR TANKI, SİLAHI TOPLASINLAR BAŞARILI OLAMAYACAKLAR"

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın" da alanda toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Kalın: "Darbeci bozuntuları, onların arkasındakiler, Paralelciler, Fetö'cüler her kimse gereken dersi en net biçimde alacaklardır. Ben bu kutlu destanı yazan her birinize tekrar teşekkür ediyorum. O tanklarla, milletin onlara verdiği uçaklarla, silahlarla bu millete kurşun atanlar bir gerçeği unuttular. Bu milletin elinde bir kutlu bayrak ve iman dolu bir göğüs vardı. Bunu göz ardı ettiler. Hamd olsun o bayraklar burada, iman dolu o göğüsler burada. Bu birlik, beraberlik var olduğu müddetçe istedikleri kadar tankı, silahı toplasınlar başarılı olamayacaklar. Allah'ın izni ile onlar defolup gidecekler" şeklinde konuştu.

DHA