Bakan Koca ve Bakan Özer'e istifa çağrısı

Bakan Koca ve Bakan Özer'e istifa çağrısı
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ziya Selçuk'un yerine atanan yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in istifası istendi. Sosyal medyada #fahrettinkocaistifa ce #MahmutÖzerİstifa hashtagleri altına binlerce yorum geldi.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşamüstü yaptığı açıklamalarda kamu çalışanlarına aşı ve PCR zorunluluğu getirilmesini açıklaması ve iktidarın 15 bin öğretmen atama sözünün yankıları sürüyor. 

Bakan Koca yaptığı açıklamalarda, Pazartesiden itibaren öğrencilere rastgele PCR testi gerçekleştirileceğini açıklaması büyük tepki topladı. 

Koca o açıklamalarında, “Biz ayrıca pazartesiden itibaren illerimizde bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı da öğrencileri de taramak istiyoruz. Rastgele tarama yapıp belirtisi olmadan toplumdan veya öğrencilerimizde virüsün yaygınlığını görmüş olacağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Bakan Koca hakkında bu açıklamalarının ardından “Ellerini çocuklarımızdan çek” ifadeleriyle binlerce istifa çağrısı yapıldı. 

MAHMUT ÖZER’E “KPSS” İSYANI

Aynı akşam sosyal medyada tepki gösterilen bir diğer isim de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer oldu. 

Özer’e tepki ise 107 bin öğretmen açığı varken 15 bin atamanın yapılması ve atamaların KPSS 2020 sonuçlarını kapsamıyor olması üzerinden gösterildi. 

Açıklanan, 15 bin öğretmen atama takviminde “Bu takvime göre yapılacak atama işleminde 2020-2021 KPSS puanları ile başvurular alınacaktır” denilmesi sonrasında başlayan tepkiler binlerce paylaşıma dönütü. 

Takvimi gören binlerce öğretmen KPSS puanı olduğu halde yeniden KPSS’ye girmek zorunda olduklarını anlayınca bir “istifa” tepkisi de Bakan Özer’e gösterildi. 

CHP Ankara Milletvekili, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü ve Eğitim Sen'in Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya da bu konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “2020 ve 2021 KPSS'ye girenlerin hakları ayrı ayrı gasp edilmiştir. Ziya Selçuk gibi #MahmutÖzerİstifa etse de sonuç değişmeyecektir. Çünkü sorumlu ve tek yetkili Erdoğan'dır” ifadelerini paylaştı.