Bakan Soylu: Bir muhalefet partisi ilk kez terörist için DNA raporu istedi

Bakan Soylu: Bir muhalefet partisi ilk kez terörist için DNA raporu istedi
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Bir muhalefet partisi ilk kez DNA raporu istedi terörist için'' diyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. JSGA Beytepe Kampüsü’nde gerçekleşen programa Bakan Soylu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, JSGA Başkanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve öğrenciler katıldı. JSGA’da 2022-2023 Akademik Yılı’nda toplam 6 bin 829 öğrenci öğrenim görecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi:

Dün sosyal medyada bir video dolaştı. Belki de ilk kez kamuoyu bir teröristi bu ölçüde net bir şekilde izledi ve gerçek yüzünü gördü. Bir kadın terörist silah eğitimi, bomba eğitimi almış, söz konusu eylemin hazırlığında parmağı olan, mecazi anlamda söylemiyorum, doğrudan parmak izi olan, başka eylemler yapacağını da söyleyen bir kadın terörist… Peki o açıklama sonrasında bize neyi tartıştırmaya çalıştırdılar? Eylemi yapan o muydu, başkası mı? Devlet yanıldı mı, yanılmadı mı? Bir muhalefet partisi ilk kez DNA raporu istedi terörist için.

Evlat nöbetindeki ailelerin başına ne geldiğini yıllardır tartışmadılar. Lavrion Kampı'nı bugün dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Bunları bu elemanların nasıl toplantığını hiç tartışmadık. Paramotor o kadar uçar mı diye uzman kesilmesini bildiler. Uçar. Sen bu örgütün nasıl uluslararası lojistik destek aldığını bilmezsen bunu da bilemezsin.

ÖZÜR BEYANI GÖRMEDİK

92 teröristin nasıl ana muhalefet partisinin raporunda yer aldığını da tartışmadık. Bizim bir terörist listemiz var. O listeye bakarız, gri midir, kırmızı mıdır… Şimdi bir şeye daha bakmak aklımıza geldi, ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nun bir bölümüne bakmak…Tutuklu gazeteciler listesinin bir kısmına da bakacağız artık. Buna ait bir özür beyanı görmedik.

Bu terör saldırısında bizatihi PKK ve KCK'nın elinden, dünyaya ve Amerika'ya yönelik bir belge daha çıkmış oldu. O da Suriyeli olarak nitelendirilen teröristin, resimleriyle beraber bir YPG elemanı olduğunu ve YPG elemanın gelip burada eyleme karıştığını PKK itiraf etmiş oldu. PKK ile PYD arasında bir bağ bulamayanlar hemen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığımıza koşup, 'Mersin'deki eyleme karışan silahların seri numaralarını istiyoruz' diye telaşa kapıldılar. Karşı karşıya kaldığımız terör eylemi birçok foyayı ortaya çıkarmış oldu. Bunun için milletten özür dilerler mi? Hayır. Bunun için 'biz yanlış yaptık' derler mi? Hayır.

İçinde bulunduğumuz kurum tarihinin en büyük başarılarına imza atıyor.

BU NASIL BİR GAZETECİLER LİSTESİDİR Kİ 16’SI KIRSALDA PKK ADINA FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR

Bu raporu biz koymuşuz gibi suçlandık, iftiraya uğradık. Polisimiz ve bekçilerimiz sayesinde tamamlanamamış bir eylem var. Bu kadar gözleri kararmış, bu kadar terör örgütü sözcülüğü yapan bir eylemi ilk kez görüyorum. Kimse kusura bakmasın bunu söylemek zorundayız. Bunlar kalemiyle ekmeğini kazanan kişiler değil. Bu nasıl bir gazeteciler listesidir ki 16’sı kırsalda PKK adına faaliyet göstermektedir. 1 tanesi MLKP adına eylem yapmaktadır. Meselenin özü açıktır. Hem içerde hem dışarda, terörle mücadelede sorumluluğumuz büyüktür. İğne ile kazarak bu noktaya gelindi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILIM 51'E DÜŞTÜ

Yıllık 5 bin 550 kişinin terör örgütüne katıldığı konumdan, katılımın 51’e düştüğü bir noktaya geldik.

Küresel tezgahlar ayağımıza dolansa da dolanmasa da mücadelemiz sürecek. Kendi mücadelemizi vermemiz gerekecek. 29 Ekim 2023’te cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız.