Bakan Soylu'dan HDP'li vekile: Hiç gülmeyin hanımefendi!

Güncelleme:

Gara harekatıyla ilgili TBMM'de açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu ile HDP'li vekiller arasında tartışma yaşandı. Konuştuğu sırada bir vekilin güldüğü gören Soylu, ''Hiç gülmeyin hanımefendi'' diyerek tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Bakanlar görüşmelerde genel başkanları Gara operasyonuyla ilgili olarak bilgilendirirken, daha sonra TBMM'de vekillere bilgilendirme yaptılar.

PKK'NIN KATLETTİĞİ SİVİL SAYISINI İLK KEZ AÇIKLADI

Soylu, Bakan Yardımcısı’nın beş kere ailelerle görüştüğünü belirterek, “Şimdi vereceğim rakam Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez söylenen rakamdır. 1984'ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O insan hakları denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bunları söyledi mi? İnsan Hakları denen dernek bir tanesini söyledi mi? Devlet burada üstüne düşen her şeyi yapmıştır. 'Bunları getirin, her türlü teminatı biziz' denildi. Şu MLKP'li gözaltına alınmış denildi, onu bırakın şu askerleri getirin denildi. Öznur Çalık burada. Siz Pervin Buldan’ı aradınız mı, aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki 'biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar.' 1987 16 şehit, 10 çocuk, 2 kadın. Bunlara acımayan, benim polisime, askerime, kahraman jandarmama, sivil vatandaşıma acır mı? Bombalama yalanlarını bildiğimiz için hemen inisiyatif alarak valiye, başsavcıya, 2. Ordu komutanına 'beşiniz beraber olacaksınız, meseleyi de şöyle yürüteceksiniz' dendi. Fotoğraflar çekilecek, aileler gelecek ve vücut bütünlükleri görülecek, hepsinin tutanakları tutulacak. Otopsi raporlarının hepsi burada. İçimiz kan ağlıyor. Bu fotoğraflara baktığımız zaman Allah şahittir o Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek. Burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukukun, namusun dışında adım atmamıştır. Orada iki terörist yakalandı, alındı, ifadesi alındı. Bu evlatları ülkesine, ailelerine canlı kavuşulsun diye büyük bir merak ve beklenti içindeydik. Dün aileleri ile nasıl konuşacağımızı kara kara düşündük” diye konuştu.

SOYLU SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI
İlk olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar söz alırken daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis'te konuştu. Soylu konuşmasının bir bölümünde göz yaşlarını tutamazken, bazı bölümlerde ise sinirlerine hakim olamadı ve HDP'li vekilleri eleştirdi.

"ŞEHİTLERİMİZ ONLARI YENENECK"
PKK/PYD terör örgütünün ailelere karşı zafer kanamayacağını vurgulayan Soylu, "Şehitlerimize karşı zafer kazanamayacak, şehitlerimiz onları yenecek. Bu PKK/ PYD terör örgütü annelerimize karşı zafer kazanamayacak, annelerimiz onları yenecek" dedi.

"GÜLMEYİN HANIMEFENDİ BİZ GÜLMÜYORUZ"
Soylu'nun bu açıklamaları sırasında HDP sıralarından gülme sesi gelirken, Bakan Soylu, "Gülmeyin hanımefendi biz gülmüyoruz. Hiç gülmeyin. Gülüyorsunuz, benim genel başkanımı ağzınıza alacak ağzınız yok" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Seçiniz...