Bakan Soylu'nun arşivini Bakan Soylu'nun yüzüne karşı açtı

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Süleyman Soylu’ya yüklenen Özkoç, “Türkiye’de teröristlerin ve ajanların kol gezdiğini itiraf ettin” dedi. Özkoç, Soylu’nun fotoğraf çektirdiği kişileri de tek tek saydı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nunda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çeşitli suçlardan yargılanan kişilerle yan yana fotoğraflarını gösterdi.  Özkoç, Soylu’ya Türkiye’deki uyuşturucu operasyonlarında torbacı olarak adlandırılan satıcıların yakalandığını ancak baronların serbest olduğunu söyledi. Özkoç, Soylu’ya , “2022 uyuşturucu raporuna göre bir önceki yıla oranla yüzde 62 arttı. Türkiye’nin uyuşturucuda rota ve pazar haline geldiğini gösteriyor. Genel başkanımızın gündeme getirdiği med 2009’da İstanbul’un bir sokağında bulundu. 10 yıl içinde Türkiye’nin her yerindeydi senin sayende.  Önüne geçemediğin salgını operasyonel başarılar diye yutturmaya çalışıyorsun. Hesabına göre yılda 260 bin uyuşturucu satıcısı olduğunu söylediğin torbacıları yakaladın. Ama baronları yakalamadınız.  Gözümüz üzerinde hukuk karşısında hesap vereceksin ve kaçamayacaksın” diye seslendi.

 “6 CANI KAYBETTİĞİMİZ SALDIRI SENİN İÇİN BÜYÜK DEĞİL Mİ?”

Teröristlerin ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz dedin nasıl oluyor da bir kadın taksimin göbeğine kadar gitti oturdu. Kadın terörist yakalandı ama suçu örgütleyen şahıs ortada yok. Terör saldırısının ardında ABD var diye açıklama yaptın. Ama senin liderin dedi ki ‘Sen kimsin ben ABD’de Biden’ın elini sıkarım’ dedi. Fikirtepe’de doğal gaz olmayan evdeki patlama için ‘doğal gaz patlaması’ dedin şimdi o patlamada terör soruşturması yürütülüyor. Skandal bir itirafta bulundun Nusaybin ve Kızıltepe’de Kamışlı’nın olduğu gibi bir çok örgütün ve ajanların kol gezdiği bir yer yok dedin. Nusaybin ve Kızıltepe Mardin’in ilçeleri değil mi? Yani sen Türkiye’de terör örgütleri ve Ajanlar fink atıyor dedin. Sadece orada değil Taksim’de Mersin’de fink atıyor sayende. Az önce dedin ki daha önceleri büyük terör olayları oluyordu şimdi o büyüklükte yok dedin. 6 canı kaybettiğimiz terör olayı senin için büyük değil midir?  Sen mücadele adında Taksim’deki bankları ve saksıları kaldırdın. Senin mahcupluğunun bedelini vatandaş canıyla ödedi. Suç örgütlerine vatandaşlık verdin. Er ya da geç yaptıklarının hesabını vereceksin.”

ANKA