Bakan'dan Başika saldırısına ilk tepki

Bakan'dan Başika saldırısına ilk tepki

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başika'daki askeri kampa saldırı ile ilgili ''Askeri takviye ile ilgili haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı'' dedi.

Bakan Yılmaz, TRT haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Musul'un Başika bölgesinde bulunan bir kampa IŞİD'in düzenlediği saldırıda yaralanan Türk askerler ile bölgeye takviyenin gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Yılmaz açıklamalarda bulundu.
 
"NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR"
Bölgenin saldırılara açık bir alan olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Oranın güvenliğini sağlamak için takviye yapmıştık, bunun ne kadar haklı olduğunu bu olay da bir kez daha gösteriyor bence" dedi.
Yaralanan Türk askerlerine şifa dileklerini ileten Yılmaz, şunları söyledi:
"Maalesef çok riskli bir bölge Irak, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin olduğu, yapılanmaların olduğu bir ortam. Biz de işte tam da bu takviye yapmıştık. Orada bir eğitimüssümüz var. Oranın güvenliğini sağlamak için takviye yapmıştık. Bunun ne kadar haklı olduğunu bu olay da bir kez daha gösteriyor bence. Buranın saldırılara açık bir alan olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Oraya ilave gerekip gerekmediğini tabi askeri makamlarımız, ilgili kurumlarımız en iyi göreceklerdir, hükümetimize getireceklerdir. Benim şu aşamada gerekir veya gerekmez demem doğru olmaz. Ama şunu ifade etmek isterim bir kez daha, oraya yaptığımız takviyenin haklı olduğu bu saldırıyla ortaya çıkıyor. Biz eğitim vermek üzere bir kampa sahibiz. Terörle mücadele eden bir konumdayız ama oradaki askerlerimizin, eğitim veren askerlerimizin de güvenliğini sağlamak bizim tabii ki birinci görevimiz."