Bakan'dan eksik hekim açıklaması !

Bakan'dan eksik hekim açıklaması !

Sağlık Bakanı, Mehmet Müezzinoğlu, "yurtdışından doktor getirilecek mi ?" sorusuna yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. Şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var" dedi.   

Partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda Müezzinoğlu, 7 haziran seçimlerindeAK Parti'nin milletin verdiği mesajı aldığını, muhalefetin ise sandıktan çıkan mesajı yanlış anladığını, milleti dert edinmeyen, masa başı hayali hesaplar yapan bir muhalefetin olduğunu anlattı.

"Bir hafta sonra bir baktık ki 60'lık blok falan yok. Tam aksine şişirmek istedikleri balonu AK Partililer değil, 60'lık blok kendisi patlatıyor" diyen Müezzinoğlu, AK Parti'nin kurulduğundan bu yana 11 seçime girdiğini ve sonucun "11 - 0" olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin muhalefet problemi olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Rabbim inşallah 12-0'ı yakında nasip edecek. Milletle beraber yürüyemeyen, milletin derdini paylaşamayan, milletin hayalleri ve umutlarıyla yürüyemeyen, kendi içinde de dünya kadar sorun yaşayan, slogan cümlelerle milleti kandırmaya çalışan bir muhalefet 11-0 olmuş" dedi.

Türkiye'nin gelişmesini istemeyen düşmanlar olduğunu, sorunların milletle yürüyebilen bir muhalefetle aşılabileceğini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ama orada bir zafiyetimiz var. Biz 78 milyon insanımızın yarınlarını bu günden daha iyi yapacağız ama her bir taraftan beklemediğimiz sorunlarla karşılaşıyoruz. Ama biz geldiğimiz günden bu yana sorunların arkasına gizlenip ağlamadık. 'Zafiyet gösterdik, zayıf düştük' demedik. Milletin hak ve hukukunu dimdik ayakta savunduk. Rusya ile ilgili kriz var. Arkadaşlar bu millet çok krizler atlattı. Rusya ile ilgili olanı da atlatacaktır. Yeter ki istiklaline, istikbaline. hürriyetine, ülke bütünlüğüne asla leke getirilmesin, biz bu anlamda bedeli ne olursa olsun dik dururuz, mert oluruz ve bu bedelleri de milletimizle beraber aşarız. Dolayısıyla arzu ediyoruz ki sağduyuyla bağlansın. Yaptıkları yanlışları daha büyük yanlışlara götürmesinler. Bizim sınırlarımızı aşan bir uçak uyarıldığı halde, 'ben yine aşarım' dediği an sorun bitmiştir, gereği yapılır ve gereği yapılmıştır. Yarın da gerekse yarın da gereği yapılır."

Bir gazetecinin, "Sağlık çalışanı açığına karşı yurtdışından doktor ve sağlık çalışanı getirilecek mi?" sorusunu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu konunun yasal altyapısını şekillendirdiğimizde bu sorun da çözülmüş olacak. Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. İnşallah onların da yasal düzenlemeleri bitince, birikimi iyi olan, asgari bazda bizim standartlarımızda veya daha üstü tıp eğitimi almış olanları ülkemizde çalıştırmak istiyoruz. Bizim şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var" diye yanıtladı.