barzani'den Davutoğlu'na teşekkür

barzani'den Davutoğlu'na teşekkür

Barzani, Diyarbakır Valisi Aksoy ve heyetini Erbil'de kabul etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindeki heyeti, Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Valisi  Aksoy'un Mesut Barzani'ye kendilerine bu görüşme fırsatı tanımasından dolayı  teşekkür ettiği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sevgi ve selamlarını ilettiği  kaydedildi.
 
Açıklamada, Aksoy'un Türk Hava Yolları'nın (THY) Diyarbakır-Erbil  arasında başlayan direkt uçak seferlerinin her iki taraf arasındaki ortak ticari  ilişkiler için önemli bir adım olarak tanımladığı ifade edildi.
 
Öte yandan IKBY Başkanı Barzani ise atılan adımdan dolayı Başbakan  Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek, Diyarbakır ve Erbil arasında direkt uçak  seferlerinin başlamasından memnuniyet duyduğu kaydedildi.
 
Söz konusu açıklamada Barzani'nin bölgede  meydana gelen siyasi  gelişmeler ve Kürt sorununa da  değindiğine yer verilerek, "Kürdistan halkı,  silahlı mücadele ve diğer dönemlerde, sivil halk ile kurumların korunması  ilkesine bağlı kalmıştı" dedi.

Türkiye'de meydana gelen şiddet olaylarına ilişkin ise Barzani, "10  yıl boyunca barışı beklemek, 1 saat savaşmaktan daha iyidir” diyerek, bölgeye bir  an önce huzur gelmesi temennisinde bulundu