Başbakan açıkladı: Bayraklarımızı yarıya indiriyoruz

Başbakan açıkladı: Bayraklarımızı yarıya indiriyoruz

Başbakan Yıldırım, Fransız halkına başsağlığı dileyerek, "Dayanışma için bayraklarımızı yarıya indiriyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Fransız halkına baş sağlığı dileyerek, "NATO toplantısında alınan kararla bütün üye ülkelerin bayraklarının yarıya indirilmesi kararı alındı, bugün biz de Fransa ile dayanışma için bayraklarımızı yarıya indiriyoruz" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

Terörün bildiği tek şey var, öldürmek, insanları öldürmek korku salmak. Dünya şunu bilmelidir ki terörle mücadelede fark gözetmek en büyük yanlıştır. Gelişmiş ülkelerde terördeki çifte strandart acı sonuçları ortaya koyuyor. istanbul saldırısında nasıl tüm dünya kenetlenip terörü lanetlediyse bugün Fransa'da yaşanan da dünya teröre karşı tek yürek ses olmuştur. Gerek bölgemizde gerek dünyanın herhangi köşesinde yaşanabilecek terör olaylarının önüne geçmek için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok ülkenin daha sıkı iş birliği halinde olması lazım. İstihbarat yönüyle, bilgi paylaşımı yönüyle, güvenlik tedbirleri yönüyle bu iş birliğinin küresel terörü sona erdirmede hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz.       

NATO toplantısında alınan kararla bütün üye ülkelerin bayraklarının yarıya indirilmesi kararı alındı, bugün biz de Fransa ile dayanışma için bayraklarımızı yarıya indiriyoruz. Fransız halkının başı sağolsun. 

İstanbul terörün hedef noktalarından bir tanesi. En süt düzeyde tedbirleri almaya devam ediyoruz. İstemesekte zaman zaman terör hadiseleri meydana geliyor. Terör Fransa'nın kalbinde tekrar kendini gösterdi. O yüzden o ülke güvenlidir gibi değerlendirmeler doğru değildir.

DHA