Başbakan Yıldırım 'isimsiz ihbar' açıklaması

Başbakan Yıldırım 'isimsiz ihbar' açıklaması

Başbakan Yıldırım, FETÖ soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Birbiriyle hesabı olanlar, birbirinin yerinde gözü olanlar ismini gizleyerek ihbar ediyor. Biz ismini yazmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yayınladık. FETÖ belası da biraz başımıza böyle geldi. Mağduriyetlerin önlenmesi için her türlü ihbarı değerlendiririz ancak arka planında bir şey olmayan, kimliği adresi belirsiz ihbarları ciddiye almak hem muhatabına zarar veriyor, hem de bürokrasiyi oyalıyor" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Cuma Namazı çıkışında soruları yanıtladı. Başbakan'ın açıklamaları şöyle:

KABİNE REVİZYONU: Öyle bir şey nereden çıkardınız? İş bulamayınca yeni mevzular çıkarıyorsunuz.

'BYLOCK KULLANAN SİYASİLER' İDDİASI: İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden, üzerinden konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada kimsenin muafiyeti, istisnası mümkün değil.

İMZASIZ İHBARLAR: Bürokrasinin en büyük hastalığıdır. Birbirinin yerinde gözü olanlar, kimliğini gizleyerek arkadaşlarını ihbar ediyor, mağduriyetler oluşuyor. İmzasız istihbaratlar, kimliğini gizleterek arkadaşlarını ihbar ediyor, mağduriyetler oluşuyor. İsmini, kimliğin, adresini yazmayan ihbarların dikkate alınmaması için genelge yapacağız. FETÖ belası da başımıza böyle geldi. Ciddi belgeye, bilgiye bağlı ihbarı değerlendiririz. Sadece soyut iddialar bulunan, kimliği belirsiz iddiaları dikkate almak hem muhatabına zarar veriyor, hem bürokrasiyi meşgul ediyor.