Başbakan Yıldırım: "Bizi öldürmeyen her darbe..."

Başbakan Yıldırım: "Bizi öldürmeyen her darbe..."

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı'daki mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Bu vatan, toprağın kara bağrında, sıradağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir. Ardına bakmadan yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi coşan, huduttan hududa yol bulup koşan, cepheden cepheyi soranlarındır...

Bugün muhteşemsin İstanbul. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. 16 Mayıs 1919’da GaziMustafa Kemal, bandırma vapuruyla İstanbul’dan ayrılırken ne kadar umutluysa bugün milletimizin o kadar umutludur. İzmir’i işgal eden düşmana karşı ne kadar cesursa, milletimizin bugün de o kadar cesurdur.

6 Ekim’de geldikleri gibi giden düşmanın arkasından ne kadar coşkuluysa o kadar coşkuludur Türk milleti. Bir yiğit adamı Kasımpaşalıyı seçerken ne kadar güzelse, o kadar güzeldir bugün. Seni yürekten selamlıyorum İstanbul. Her bir semtin, her bir sokağın, her bir haneni gönülden selamlıyorum.

15 temmuz demokrasi şehitlerimizi kalpten selamlıyorum. Bugün aramızda bulunan kahraman şehitlerimizin ailelerini yürekten selamlıyorum. İstanbul’u düşmana teslim etmeyen, kimi hastanede evinde aramızda olan kahraman gazilerimizi selamlıyorum. 

CHP liderini ve CHP’lileri ve MHP’nin değerli genel başkanlarını, ve ülkücü kardeşlerimi hükümetimizin yanında cumhurbaşkanının yanında sarsılmaz demokrasi savunucusu olduğunuz için yürekten selamlıyorum. AK Partili, MHP’li, CHP’li kardeşlerim, ismini sayamayacağım kadar çok olan her siyasi görüşten değerli vatandaşlarım bu muhteşem kardeşlik tablosunu bize yaşattığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum.

Nazım Hikmet’ten, “Emret ki ölelim, emret. güneşi içiyoruz sesinde. akın var güneşe akın. güneşi zapt edeceğiz güneşin zaptı yakın…”

Ahmet Cevad’dan: “İnciler dök gel yanına, sırmalar diz sağ koluna, fırtınalar dursun yana, selam türkün bayrağına…”

Ahmet Arif’den… “Bunlar engerekler ve çiyanlardır, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları, tanı da büyü…”

Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar caddeleri işgal etti. Asker kıyafetindeki teröristler silahlarıyla millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız milleti meydanlara davet etti. Yine selalar okundu, ezanlar baştan başa Türkiye’de yankılandı. Bu aziz millet istanbul’da Ankara’da 81 vilayette hep birden şunu söyledi, “toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında şehit oluruz, gazi oluruz.” Kurtuluş savaşında destan yazan bu millet 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz İkinci Kurtuluş Savaşı’dır. Allah’a hamdolsun, toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde, bugün burada kardeşliğimizle bir olarak beraber olarak yaşıyoruz.

Güya Türk askeri kılığına girip, topraklarımızı işgal edeceklerdi. Sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir. Buradan açık ve seçik şunu ifade etmek istiyorum. Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız, uzlaşmayı işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi milletimizle siyasi partilerimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz, terör örgütlerini aradan çıkaracağız. Türk Kürt Alevi Sünni arasındaki muhabbet dayanışma kardeşliği daha da geliştireceğiz. 

İntikam duygusuyla değil adaletle hukukla hareket edeceğiz. Bu terör örgütü mensuplarının şehitlerimizin gazilerimizin hesabını soracağız. Terör örgütü lideri FETO Türkiye’ye gelecek hesabını verecektir. Tankların önüne göğsünü siper eden, tankların önüne yatan, gençlerimizi kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Allah sizden razı olsun millet size minnet borçludur. 

Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak.