Başbakan Yıldırım'dan darbe girişimi açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan darbe girişimi açıklaması

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz'da başarısız oldular çünkü ülkesini deli gibi seven bir cumhurbaşkanı, başkomutan var. Soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanların haremine giren alçak örgütü çökerttik. Kaos ve kriz bekleyenlerin hevesleri bir kez daha kursağında kalmıştır. Batı dünyasının demokrasisi göstermelik bunu anlayamaz. Dostlarımıza son çağrımız şu; bırakın Türkiye'nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi. İşadmalarına yeni pazar arayışı çağrısında bulunan Yıldırım, "Asya başta olmak üzere yeni pazar alanlarına gitmemiz lazım.  Bu darbede dostumuzu, düşmanımızı gördük. Turnusol kağıdı gibi her şey ortaya çıktı. Gelecek ufkumuzu yeni baştan gözden geçirip gelecekte sorun yaşamamız için mutlaka Pazar çeşitliliğine önem vermemiz lazım. her türlü imkanı teşviki sağladık daha da arttıracağız. Kilo başına ihracat değerini arttırmalısınız. Yükte hafif pahada ağır ihracata yönelmeniz lazım" dedi. 

"15 TEMMUZ'DA BAŞARISIZ OLDULAR ÇÜNKÜ ÜLKESİNİ DELİ GİBİ SEVEN BİR CUMHURBAŞKANI, BAŞKOMUTAN VAR" 

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Yıldırım şu ifadeleri kullandı:  "O gece ruhlarını 1 dolara satmış olanlar cumhurbaşkanlığı, Meclis'i … bombaladılar. İnsanları taradılar.  Türkiye'yi kaosa sürüklemek istediler. Ama başaramadılar. Çünkü ülkesini deli gibi seven bir cumhurbaşkanı, başkomutan var. birliğimizi beraberliğimiz bozmak için şeytanın aklına gelmeyecek hesaplar yaptılar.

SORULARI ÇALAN, ŞANTAJ YAPAN, TEHDİT EDEN, İNSANLARIN HAREMİNE GİREN ALÇAK ÖRGÜTÜ ÇÖKERTTİK

Millet olarak hep birlikte ayağa kalktık ve büyük bir belayı defettik, büyük bir vesayet odağını yok ettik. Vatandaşlarımız arasına ayrılık tohumları eken bir örgütü çökerttik. Himmet diye haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanların haremine giren, onları fişleyen bu alçak örgütü çökerttik. 

BATI DÜNYASININ DEMOKRASİSİ GÖSTERMELİK BUNU ANLAYAMAZ 

Bütün dünyaya Türk'ün gücü gösterildi. Batı dünyası bunu anlayamaz. Onların demokrasi göstermelik. 

KAOS VE KRİZ BEKLEYENLERİN HEVESLERİ BİR KEZ DAHA KURSAĞINDA KALMIŞTIR

Kaos ve kriz bekleyenlerin hevesleri bir kez daha kursağında kalmıştır. Darbeyi boşa çıkaran millet sayesinde demokrasimiz o arbededen güçlenerek çıkmıştır. Siyasi istikrar, güven, hukukun üstünlüğü daha da pekişmiştir." 

"KONFEKSİYON USULÜ TEŞVİKTEN ISMARLAMA USULE GEÇİYORUZ" 

Ekonomiye ilişkin de bilgi veren Yıldırım, "Yatırım döneminde bütün kazançlar üzerinden vergi indirim oranı, bütün bölgeler için yüzde 80'e çıkacak. Konfeksiyon usulü teşvikten ısmarlama usule geçiyoruz. En uygun teşvik hangisiyse o teşvike yöneleceğiz. Orman ürünlerindeki bütün fonları kaldırıyoruz. Taşıma maliyetleri azaltılacak. Kesenin ağzını açacağız. Güneydoğu'da yatırım sorunumuz var. Teşviki alacaksınız, oralarda yatırım yapın ortağınız da biziz. Fabrikayı biz yaparız" ifadelerini kullandı. 

"PEŞİN PARAYI BULDUNUZ BOL BOL GÜLERSİNİZ TABİ"

Yatırımlara verilecek desteklerle ilgili konuşan Yıldırım, "Peşin parayı buldunuz bol bol gülersiniz tabi" esprisi yaptı.

"DOSTLARIMIZA SON ÇAĞRIMIZ TÜRKİYE'NİN DOSTLUĞUNA GÜVENİN" 

Yıldırım, "15 Temmuz sonrası bu olmadı bir daha yapılalım diye akıllarından geçirenler varsa, bu işin tekrarı yok. Ne olacağını iyi hesap etsinler. Türkiye eski millet değil. Dostlarımıza son çağrımız şu; bırakın Türkiye'nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin. Türkiye'nin dostluğuna güvenin, Türkiye'nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazgeçilmezdir. İşte Rusya talihsiz bir olay oldu. Ama ne Rusya ne biz sürdüremedik. Bu eşyanın tabiatına aykırıydı bir araya geldik yönümüzü daha iyi işbirliğine çevirdik" açıklamasında bulundu.

SURİYE KONUSU 

Dış politikaya ilişkin Yıldırım, "Türkiye, bölge ülkeleri ile Suriye konusu başta olmak üzere  daha yakından çalışacak. Rusya örneğinde olduğu gibi Suriye ve bölgedeki diğer ülkeler ile de çok daha güzel gelişmeleri yasacağız. Bu süreç başlamıştır" dedi.