Başbakan Yıldırım'dan Trump mesajı

Başbakan Yıldırım'dan Trump mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin 45. Başkanı seçilen Trump'ı tebrik etti.

Başbakan Binali Yıldırım, "Trump 45. başkan olarak seçildi. Tebrik ediyorum" dedi. Dışişleri Bakanlığından da ABD seçimiyle ilgili ilk açıklama geldi. Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada, 'Seçim sonuçları ABD halkının tercihidir. ABD halkı kimi seçerse saygı duyarız' denilirken ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a ilk tebrik ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Açıklamada, "ABD-Türkiye ilişkileri kişilerden bağımsızdır. Türkiye ABD ile olan ilişkilerini sürdürmeye kararlıdır. Seçim sonuçları ABD halkının tercihidir. ABD halkı kimi seçerse saygı duyarız" ifadelerine yer verildi.

'AMERİKAN HALKININ KARARI'

ABD seçimleriyle ilgili hükümetten ilk değerlendirme ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Gazete manşetiyle, anketlerle, televizyonlarla seçimkazanan kimse yok. Sonuçta oyu halk veriyor. Benim gördüğüm seçim stratejisi olarak Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine 'hayır' dedi diye düşünüyorum" dedi.

TÜRKİYE'DEN İLK TEBRİK

ABD’de büyük sürpriz yaparak başkanlık seçimini kazanan Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a Türkiye’den ilk tebrik mesajını sosyal medya üzerinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gönderdi. Çavuşoğlu, Twitter hesabından  “ABD'nin yeni Başkanı @realDonaldTrump'ı tebrik ediyoruz. ABD ile güvene dayalı işbirliğimizi yeni dönemde güçlendirmeye devam edeceğiz” diye yazdı. Dışişleri kaynakları da Türkiye-ABD ilişkilerinin kişilere değil, iki ülkenin ortak çıkarlarına dayalı olduğuna dikkat çektiler.