Başbakan Yıldırım'dan istifa kriziyle ilgili flaş açıklama

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili ''Arkadaşlarımız gereğini yapacaktır'' dedi.

İstifası beklenen belediye başkanlarıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Arkadaşlarımız gereğini yapacaktır" dedi. Yıldırım, DAEŞ'ten kurtarılan Rakka'da Öcalan posteri açılması üzerinden de ABD'yi eleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirme yapan Yıldırım, "Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır, buna inanıyorum" dedi.

İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ilk açıklamaİstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama

Yıldırım'a DEAŞ'tan kurtarılan Rakka'daki Öcalan posterleri de soruldu. YPG ve PYD terör örgütleriyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle ABD'yi eleştiren Yıldırım, "Müttefikimiz olan ABD'ye hep söyledik, bir terör örgütüyle başka örgütü yok etmek için işbirliği yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü son fotoğraf ortaya koydu" diye konuştu.

Pentagon'dan Rakka'daki Öcalan posteri için açıklamaPentagon'dan Rakka'daki Öcalan posteri için açıklama

Yıldırım şöyle devam etti:

"ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamak için neyi görmek istiyorlar? PKK terörist başının fotoğrafının orada sergileniyor olması açıkçası ABD-Türkiye müttefik ilişkisinin de en büyük zararı vermektedir. Bu davranışıyla ABD, terörle işbirlği yapmakla kalmıyor aynı zamanda Türkiye ve Suriye'nin geleceğini tehlikeye atıyor."

Başbakan Yıldırım, "ABD ve Türkiye arasında vize konusunda heyetler görüşüyor. Sürecin olumlu gittiğine dair açıklamalar yapıldı? Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de "Dışişleri yetkilileri karşılıklı olarak değerlendiriyorlar. Ümit ederim, konu suhuletle bir çözüme ulaşmış olur. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Skandal görüntü ! Rakka'da gövde gösterisi yaptılarSkandal görüntü ! Rakka'da gövde gösterisi yaptılar

 

Seçiniz...