Yıldırım: ABD'den gelen açıklamalar kafa karışıklığı göstergesi

Yıldırım: ABD'den gelen açıklamalar kafa karışıklığı göstergesi
Güncelleme:

ABD'li yetkililerin Suriye sınırında YPG ordusu kurulmasına yönelik açıklamalarını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Gelen farklı açıklamalar kafa karışıklığının ifadesi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, KOM Daire Başkanlığında düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'nda konuştu. 

Yıldırım'ın gündeminde Suriye'deki gelişmeler ve ABD'nin Suriye sınırına YPG ordusu kurulacağı yönündeki açıklaması vardı.

"NATO'da müttefikimiz olan ABD'nin Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır" diyen Yıldırım, "ABD, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir" dedi.

Konuyla ilgili ABD'den gelen farklı açıklamaları da değerlendiren Başbakan, şunları söyledi:

"Amerikan yönetiminden üç gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Bir gün sınır güvenlik ordusu kurulacak deniliyor, sonra böyle demedik deniliyor. Tabii bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir, hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır."

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Terör gruplarını, şer odaklarını asla aklımızdan çıkarmayalım. İhanetlerden ders çıkarmak işimizi hakkıyla yapmamızı sağlayacak. FETÖ dolayısıyla emniyetin yaşadığı kayıpların güvenlik zaafiyetine yol açmaması son derece önemlidir. 

Terör örgütleriyle mücadele ederken sosyal dokumuzu tahrip etmek isteyen uyuşturucu baronlarını da ihmal etmiyorsunuz. Terörle mücadelede yurdun her karış toprağında amansız mücadelede önemli mesafe alındı. Ancak uyuşturucu bizim mücadele etmekle beraber boyutları düşündüğümüzden daha derinde ve daha büyük olan bir mücadele şeklidir. Bundan sonraki öncelikli hedeflerimiz arasında, geleceğimizi zehirlemeyi çalışanlara asla ve asla göz açtırmayın. 

"MÜCADELE TAKDİR EDİLİYOR AMA YETERSİZ"

Büyükşehir ve okullar etrafında bu uyuşturucu barınlarının maşaları dağıtıcıları maalesef gençlerimizi zehirlemek adına alçakça bir faaliyet içerisindeler. Uyuşturucu ile mücadele toplum tarafından fark ediliyor ve takdirle karşılanıyor ama yeterli değil. Bu konuda amansız bir mücadele sürecini mutlaka başlatmak gerektiğini düşünüyorum. Tıpkı terörle mücadelede olduğu gibi teşkilatımızın çok iyi sonuçlar alcağına inanıyorum.

"SAVUNMA DEĞİL TAARRUZ ESASLI"

Etrafımızda yaşananları dikkatle izliyoruz. 15 senedir en büyük mücadeleyi teröre karşı veriyoruz. Bugün Türkiye'de terör birinci gündem maddesi olarak konuşulmuyor. Ancak henüz işimiz bitmiş değil, su uyur düşman uyumaz. Gece gündüz yaz kış demeden taarruz esaslı savunma esaslı değil çalışmalara ağırlık vereceğiz. Yüzlerce terör olayını gerçekleşmeden önlediniz. Bunun arkasında sağlam bir istihbarat var. Birimler arasında koordinasyon var.

"AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİNİ TÜRKİYE SAĞLIYOR"

Yurtiçinde güvenliği sağlamak yetmiyor. Sınır güvenliği önemli. Terör unsurlarının sınırlarımızı geçerek içeride terör faaliyetlerini düzelemesinin önüne geçecek tedbirleri önemsiyoruz. Terörle mücadelede kararlılığımızı tüm dünyanın görmesini önemsiyoruz. Türkiye'nin bu mücadelesi Avrupa'nın da güvenliğini sağlıyor. 

SOSYAL MEDYA UYARISI

Sanal dünyada da suçlar işlemiyor. Gerçek alemde suç olan sanal alemde de suçtur. Sosyal medya kullanan şunu iyi bilmelidir. Yazarım ne olacak beni nasıl bulacaklar demesinler. Bilgisayarda yazdıklarınızda suç varsa bu ortaya çıkarılacaktır." 

 

 

Seçiniz...

Etiketler binali yıldırım