Başbakan'dan çok sert 'pelikan' cevabı

Başbakan'dan çok sert 'pelikan' cevabı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin grup toplantısında konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, sosyal medyada 'pelikan dosyası' olarak yayılan iddialar üzerine çok sert cevap verdi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"7 Haziran sonrası AK Parti'nin sonu geldi diye sevinç çığlıklarını hatırlayınız. Biz dik durduk heveslerini kursaklarında bıraktık. Ülkemizin birliğine dirliğine saldırdılar. Bu saldırılara karşı dik durduk, terör örgütlerinin bu ülkeyi esir almasına asla izin vermeyiz.

AK Parti'nin milletin iradesinden doğan hareketini engelleme çalışmaları bugün de devam ediyor. Normalde bir araya gelmesi imkansız terör örgütleri bir araya geldi.

Bölgenin tek istikrar adası olan Türkiye'yi hedef alıyorlar. Türkiye tüm bu saldırılara cevap verecek güçtedir. Türkiye bu kirli saldırılara hak ettiği cevabı verecek güçtedir. Yaptıkları saldırılar asla yanlarında kalmıyor.  

Bu hareketin en önemli özelliği yerli ve milli olmasıdır. Bizim bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar. Eski Türkiye defterini yeniden açmaya çalışan şarlatanların ameliyat girişimlerine pabuç bırakmayız.

Türkiye ekonomisini 14 yılda şaha kaldırdık. Ekonomiyi küresel ekonomide yukarılara taşıdık. Ülkemizi daha da kalkındıracak reformaları bir bir hayata geçireceğiz. Türkiye'yi 34 yılın ardından tek haneli enflasyonla biz tanıştırdık. Nisan ayında son 3 yılın en düşük enflasyonu geldi.

AK Parti bir ahlak hareketidir, AK Parti bir ortak akıl hareketidir, AK Parti disiplinli bir teşkilatın adıdır, bir misyon hareketidir. 

Muhalefetin hali ortada, onlardan bir katkı bekleniyoruz. yeni anayasa için tabanlarına verdikleri sözü bile tutmuyorlar. HDP şiddeti savunmaya, TBMM'de uygulamaya çalışıyor.

HDP eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Şimdi milletvekillerimize saldırarak pespayeliğin her türlüsünü sergiliyorlar. Terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır, hiçbir yere kaçamazlar. Bu maşalara gereken dersi veren Meclis çatısında zorbalığa izin vermeyen AK Parti grubumuzu yürekten tebrik ediyorum. Sizler dün bir destan yazdınız.

CHP ve HDP aynı çabanın içindeler. Siyasetten ümitlerini kesip istikrarsızlıktan medet umar hale gelmişler. Ülkemiz için hiçbir katkı üretmiyorlar. Ana muhalefet partisi bir gün paralel yapıya destek oluyor bir gün hendek kazanlara arkadaşım diyor.

Partisinden milletvekilleir teröre destek çıkıyor, sesleri çıkmıyor. Kılıçdaroğlu ne zaman konuşsa olumsuz bir dil kullanıyor. Toplumu korkutuyor, ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Bu kadar tutarsızlığın adı siyasal şizofrenidir.

2286243.jpg

Biz başka partiler gibi değiliz, biz siyasi menfaat peşinde koşanlardan değiliz. Bizim derdimiz Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmaktır. Biz bunun için bu yüce çatının altındayız. İnandığımız doğrulardan lekesiz, temiz siyasetten geri durmayacağız.

Bütün bu dava, bütün bu faaliyetler, bütün bu tüzükler, bütün bu kurallar sırat-i müstakim (istikamet yolu) olmak içindir.  Birileri bizim kuşağımızın gençlik hayalini çaldı, biz yine buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemize, milletimize ihanet etmeyeceğiz, edenlere de izin vermeyeceğiz. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Bu kadroların üzülmesine izin vermem. Bugün herkes imtihanlıdır. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne yazarsa yazsın, biz bu iki yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım. Biz sağ ve sol omuzumuzdaki meleklerin yazdıklarına bakarız. Biz onların tutukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefesimizde onları hayır şadetmesi için çalışıyoruz. Kim ne fitne üretirse üretsin hepimiz önce Allah’tan korkalım."