Başbakan'dan kimlik bilgilerinin sızmasıyla ilgili ilk açıklama

Başbakan'dan kimlik bilgilerinin sızmasıyla ilgili ilk açıklama

Başbakan Davutoğlu, Finlandiya ziyaretinde 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin sızdırılması ile ilgili konuştu.

Finlandiya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, mevkidaşı Juha Spila ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları ile ilgili soru üzerine Başbakan Davutoğlu, "Verilerin sızdırılmasını ciddiyetle ele alıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde çalışma yürütülüyor. Vatandaşlarımız tedbirlerin alındığından emin olmalı. Benim kişisel verilerim ne kadar önemliyse vatandaşın ki de o denli önemlidir" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

"Bu verilerin sızdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Dün Bakanlar Kurulu'nda Ulaştırma Bakanımız bilgi verdi. 2009’dan bu yana bu konularda ortaya çıkan haberlerkonusunda bilgilendirdi. Kendisinden bu konunun detaylı olarak incelenmesini ve tedbirlerin alınmasını istedik. Bütün vatandaşlarımız gerekli tedbirlerin alındığından emin olmalı. Benim kişisel verilerim ne kadar önemliyse vatandaşın ki de o denli önemlidir."

"Dokunulmazlık konusunda CHP’den bize iletilen bazı teklifler oldu. Dün grup başkanvekillerimizle toplantı yaptık. Hiçbir gecikmenin olmaması için talimatlarımızı verdik. İster olumlu ister olumsuz cevap gelsin, derhal harekete geçilecek. Olumlu olursa cevap ortak olarak, olumsuz olursa AK Parti kendi inisiyatifiyle harekete geçecek."