Baykal'dan 17 Nisan için 23 Nisan benzetmesi

Baykal'dan 17 Nisan için 23 Nisan benzetmesi
Güncelleme:

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandumla ilgili konuştu. Baykal, "Türkiye de öyle bir 23 Nisan kutlaması olacak ki sanki sene 2017 değil de sene 1920. Meclisi ilk kez açmış gibi sevineceğiz" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, anayasa referandumun çalışmaları kapsamında Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde halka seslendi.

Baykal, 2010 referandumunun FETÖ’ye teslim etme referandumu olduğunu söyleyerek, "Okyanus ötesinden dedi ki 'mezarlardaki ölülerinizi ayağa kaldırın, götürün oy versinler, ’evet’ versinler’ dediler. Cumhurbaşkanı, başbakan ’evet’ kampanyasını bugün olduğu gibi sürdürüyor. Şimdi arada görüyorum televizyonda aklıma 2010 yılı geliyor. 2010 yılında da aynı lafları söyleyip duruyordu. Çıktı ne oldu, 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Eğer o referandumda ’evet’ çıkmasaydı, devlet işgali edilir miydi? O darbe girişimi 15 Temmuz’da yapılabilir miydi? Bu kadar vahim hataları yapanlara ’al sen 80 milyonun kaderini’ diye teslim etmek mümkün mü? Şimdi onu istiyorlar. Bundan sonra eğer başkanlık rejimi geçerse aynı olayların yeniden Türkiye’nin başına çorap örmek için tekrarlanmayacağından emin olabilir misiniz?" diye konuştu.