BBP'nin ''hedefi'': ''Bu seçim seçmen sürpriz yapabilir''

BBP'nin ''hedefi'': ''Bu seçim seçmen sürpriz yapabilir''

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: "Bu seçimlerde milletimizin sürpriz yapacağını ve Meclis tablosunu değiştireceğini düşünüyorum"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu seçimlerde milletimizin sürpriz yapacağını ve Meclis tablosunu değiştireceğini düşünüyorum. Geniş tabanlı ama uyumlu bir koalisyon hükümetinin kurulmasını arzu ediyorum" dedi.

Dün seçim çalışmalarının ardından geceyi Zonguldak'ta geçiren Mustafa Destici, sabah otelden çıkarken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti'nin, 7 Haziran'da milletin iradesini kabullenmediğini belirten Destici, Türkiye'nin çok geniş tabanlı bir hükümetle yönetilebileceğini, Avrupa Birliği'ne bakıldığında hemen hemen bütün ülkelerin koalisyonlarla yönetildiğini kaydetti. Ama Türkiye'de bu kültürün yerleşmediğini ifade eden Destici, "Çünkü biz hala darbe Anayasasıyla yönetiliyoruz. 30 yıldan fazla siviller yönetiyor ama hala darbe Anayasası ile seçime gidiyoruz" dedi.

1 Kasım'da milletin bir karar vereceğini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Seçimlerde milletimizin bir sürpriz yapacağını ve Meclis tablosunu değiştireceğini düşünüyorum. Sanki 7 Haziran'a benzer bir sonuç çıkacakmış gibi bir beklenti var. Ben böyle olmayacağını düşünüyorum. Meclis tablosunun değişeceğini, burada geniş tabanlı ama uyumlu bir koalisyon hükümetinin kurulmasını arzu ediyorum. Milletimiz tek başına iktidarı gördü. Özellikle AKP iktidarıyla Türkiye'nin bir yere varamayacağını gördü. Çünkü Türkiye'nin temel problemlerinin hiçbirisini çözmedi. Ne yeni Anayasa, ne işsizlik, ne yoksulluk, ne terör, ne dış politika. Bir siyasi kamplaşma var."

Seçmenin yüzde 80-85'inin oyunun rengini belli ettiğini, yüzde 15-20'lik kesimin seçimin sonucunu belirleyeceğini belirten Destici, "Eğer onlar sandığa giderlerse farklı sonuç çıkar. Ama bir tarafa kümelenirlerse, tercihlerini büyük oranda bir taraftan kullanırlarsa, 5'inci parti olarak bizi çok rahat bir şekilde Meclis'e gönderebilirler. Biz geçmiş seçimlerde 1999'da MHP örneğini gördük, 2002'de AKP örneğini çok rahat bir şekilde gördük. Bu seçimde de niye olmasın?" dedi.

BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu davasına da değinen Destici, şöyle dedi:

"Her şey milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Bu meselenin aydınlatılması için biz BBP olarak başından beri uğraşıyoruz. Ailesi, avukatlarımız bütün bir camia. Devleti yönetenlerin bu konuda bir sorumluluğu var. Hem adaletin yerine gelmesi noktasında bir veballeri var. Öbür taraftanda Muhsin Yazıcıoğlu Meclis'in en şerefli insanlarından bir tanesiydi. Meclis'in de bu anlamda bir borcu var. Ama hem Meclis bu borcunu ödeyemedi, hem hükümet Muhsin Yazıcıoğlu'na karşı bu borcunu ödeyemedi. "Namus borcudur" diyenlerin de o sözleri sadece salonlarda kendilerini millete alkışlatmak için söyledikleri bugün ortaya çıkıyor. Sadece o sözün dışında da hiçbir şey yapmadıklarını biz bugüne kadar şahit olduk. Şu anda da seçime yaklaştığımız şu günlerde rahmetli genel başkanımızın, şehidimizin ismini istismar ederek oy devşirmeye kalkan siyasi ahlaksızlar var."