Bedellide yaş 27, ücret 20 bin lira dendi ama... Bir açıklama daha !

Bedellide yaş 27, ücret 20 bin lira dendi ama... Bir açıklama daha !
Güncelleme:

Ankara kulislerinden sızan son bilgiye göre bedelli askerlikte yaş sınırı 27, ücret ise 20 bin TL olarak belirlendi. Ancak bu bilginin ardından AK Parti'den flaş bir açıklama geldi.

Milyonlarca gencin merakla beklediği bedelli askerlik yasa tasarısı ile ilgili bir son dakka gelişmesi yaşandı. Kulislerden çıkan son bilgilere göre bedelli askerlikte yaş sınırı 27, ücret ise 20 bin TL olarak belirlendi.

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan bedelli askerlik için milyonlarca genç ve ailesinin beklediği bedelli askerlik için ayrıntılar belli olduğu iddia edildi.

İddialara göre bedelli askerlikte yaş sınırı 27, ücret ise 20 bin TL olarak belirlendi.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Ancak bu kulis bilgisinden sadece birkaç dakika sonra AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bedelli askerlikle ilgili konuştu.

Turan, şu ifadeleri kullandı:

''Kulis bilgileri doğru değil gündemimizde sadece OHAL var. AK Parti'nin şimdiye kadar vaat edip de yapmadığı hiçbir düzenleme olmadı. Meclis açıldığı zaman ilk işlerden bir tanesi tabii ki bu olacaktır. Şahsi kanaatim odur ki Ekim gibi gündeme geleceğini ifade etmek istiyorum.''

KARARNAME İLE GELEBİLİR

Kulislerde TBMM'deki tüm partiler ile yapılacak olan görüşmelerin ardından bedelli askerlik düzenlemesinin Ekim 2018'de yürürlüğe girebileceği konuşuluyor.

Eğer bedelli askerlik Ekim ayında yürürlüğe girerse Ekim 1991 ve öncesi doğumluların bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilecek.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili olarak geçen hafta yaptığı açıklamada "Bir kararname ile kökten halledilebilir" diyerek bedelli askerlik için Ekim ayının beklenmeyebileceğini de işaret etmişti.

ASKERLİKLE İLİŞKİSİ OLAN 6 MİLYON KİŞİ BULUNUYOR

Hâlen askerlik çağı gelmiş olan 585 bin 210, yoklama kaçağı 570 bin 422, bakaya 56 bin 947, firari 5 bin 772 kişi bulunuyor. 2 milyon 930 bin kişi de askerliğini erteletti. 1 milyon 885 bin 438 kişi ise öğrenci olduğu için askerliğini tecil ettirmiş durumda bulunuyor. 2019 yılında ise silah altına alınacak er sayısı 345 bin 933 olacak. Böylelikle askerlikle ilişkisi olan kişi sayısı toplamı 6 milyon civarına ulaşıyor.

Seçiniz...