Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş'tan yeni genel başkan yorumu

Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş'tan yeni genel başkan yorumu

AK Parti'de genel başkan adaylığı için adı geçen isimler Binali Yıldırım isminin açıklanmasının ardından ne dedi ?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ı kutladı.

Bakan Bozdağ, şu ifadeleri paylaştı:

"Yeni Genel Başkanı'mız ve Başbakanı'mız Binali Yıldırım'ı canı gönülden tebrik ediyorum. Rabb'im, daima yardımcısı ve koruyucusu olsun. Türkiye'yi havadan, karadan, raydan ve denizden birbirine bağlayan Yıldırım, Başbakan olarak daha büyük proje, eser, hizmetlere imza atacaktır. Yaptıkları yapacaklarının, başardıkları başaracaklarının teminatıdır. Vakit, yeni bir heyecanla, tazelenmiş bir nefesle ve hep birlikte, milletimiz ve ülkemiz için koşma vaktidir. Haydi Bismillah."

NUMAN KURTULMUŞ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "Genel Başkan adayımız Binali Yıldırım'ı kutluyorum. Birlik ve beraberlik içinde yolumuz açık olsun, hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin." ifadelerini paylaştı.

MEHMET MÜEZZİNOĞLU

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Son derece hızlı hizmet eden, icraat adamı Ulaştırma Bakanımız, inşallah pazar günü Adalet ve Kalkınma Partisinin genel başkanı olacak. Binali Yıldırım Bakanımıza, inşallah pazar akşamından itibaren de genel başkanımıza, şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Rabbim onun yar ve yardımcısı olsun. Milletçe birlik ve beraberlik içinde, bu ülkeyi hedeflere taşımayı, milletimize olan borcumuzu ödeyebilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin." diye konuştu.

"AK Parti olarak hep hedefleri tartıştıklarını, hiç isim tartışmadıklarını" dile getiren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurulduğumuz günden itibaren belirli güç odakları hep isim tartışmaya yönlendirmeye çalıştılar. Halbuki biz isim değerlendirdik, hiç isim tartışmadık, hedefleri tartıştık. 'Bu ülkenin 2023 hedefleri olmalı. Sağlıkta şu hedefleri, bilimde, ilimde, araştırmada, şu hedefleri olmalı' dedik. 'Bu ülkenin ekonomik olarak 2023'te olması gereken hedef bu olmalı' dedik. Bu olmalı derken, hedefleri koyarken bu hedeflere gidecek isimleri değerlendirdik. Biz isimlere tapan değil, isimleri değerlendiren bir anlayışla bu ülkeye ve bu millete hizmet ettik ve etmeye devam edeceğiz. Sorumluluk üstlenen arkadaşlarımızın Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Birlik ve beraberlik içinde inşallah 2023'te çok daha farklı bir noktada Türkiye, dünyanın da ihtiyacı olan, güçlü ve dünyanın bugün çektiği sıkıntılara da farklı farklı dinamikleriyle olumlu katkılar sağlayacak bir Türkiye ve büyük bir millet inşallah tarihi geleceğe damgasını vuracaktır."