Beklenen gün geldi; bugün 10 Ağustos ! Erdoğan işaret etmişti...

Beklenen gün geldi; bugün 10 Ağustos ! Erdoğan işaret etmişti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz Pazar günü tarihi Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde verdiği tarih geldi çattı. Peki bugün ne olacak ?

HABER3.COM ÖZEL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana süren demokrasi nöbetlerinin bitiş tarihi olarak bugünü yani 10 Ağustos'u işaret etmişti.

O gün geldi çattı; peki bugün ne olacak ?

Muhalefet liderlerinin de katılımıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihine damgasını vuran Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde son konuşan isim olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi nöbetlerini 10 Ağustos'ta noktalayacağız" demişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından herkesin aklına "Neden 10 Ağutos?" sorusu gelmişti. Kamuoyunda bu tarihle ilgili ilginç iddialar yer alırken Haber3.com 8 Ağustos Pazartesi günü 10 Ağustos tarihinin sırrını açıklamıştı.

Haber3.com'un ön görüsüne göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 15 Temmuz gecesi TSK'nın içerisine sızmış FETÖ mensubu cuntacıların hain darbe girişimi sırasında sokağa dökülen ve cuntacıların tanklarının önüne etten duvar örüp kendi canını vatan için feda eden kahraman Türk halkına "çok anlamlı bir teşekkür" etmek istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bundan tam 2 yıl önce 2014 yılının 10 Ağustos'unda Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçmişti. Rusya ziyareti sona eren ve bugün Türkiye'ye dönecek olan Erdoğan'ın hem kendisi hem de Türkiye Cumhuriyeti için büyük önemi olan bu tarihi günde tarihi bir açıklama yaparak "demokrasi nöbetleri"nin sona erdiğini belirtmesi bekleniyor. 8 Ağustos Pazartesi günü yayınladığımız haberde de belirttiğimiz gibi; görünen o ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı darbe girişiminde bulunan, gözlerini kırpmadan sivillerin üzerine ateş açan hainlere en büyük darbeyi vuran halkı yine Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçen bir tarihte onurlandıracak.

Görünen o ki bu varsayımların gölgesinde Türkiye'yi yine uzun bir gün bekliyor... Gözler şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamada...

Beklenen gün geldi; bugün 10 Ağustos ! Erdoğan işaret etmişti... - Resim : 1

Beklenen gün geldi; bugün 10 Ağustos ! Erdoğan işaret etmişti... - Resim : 2

Beklenen gün geldi; bugün 10 Ağustos ! Erdoğan işaret etmişti... - Resim : 3

Beklenen gün geldi; bugün 10 Ağustos ! Erdoğan işaret etmişti... - Resim : 4