Beşiktaş Belediyesi, on binleri Dolmabahçe’de buluşturdu!

Beşiktaş Belediyesi, on binleri Dolmabahçe’de buluşturdu!
Güncelleme:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yıldönümünde Beşiktaş’ta yine yas vardı.

Her yıl olduğu gibi bu senede Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan etkinliklerle Atatürk 79. ölüm yıl dönümünde anıldı, ama Atatürk’ün son nefesini verdiği Beşiktaş’ta anlamlı bir etkinlik vardı. Barbaros Bulvarı’nda,  başlayan Ata’ya saygı zinciri Dolmabahçe’de son buldu, dev Türk bayrağını omuzlarda taşıyan on binlerce vatandaş marşlar söyleyerek Dolmabahçe’ye yürüdü. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’da en önde Türk bayrağını omzuna alarak, Beşiktaşlılarla beraber yürüdü.

BEŞİKTAŞ’DA 10 KASIM

Beşiktaş Belediyesi, 10 Kasım’da Atatürk’ün ölümünün 79. Yıldönümünde, Ata’sına yakışır bir şekilde anma etkinliği düzenleyerek on binleri Dolmabahçe’de buluşturdu. Sabahın erken saatlerinde Barbaros Bulvarı’ndaki Sabancı Lisesi önünde toplanan vatandaşlar, dev Türk Bayrağı omuzlarına alarak Dolmabahçe’ye kadar yürüdüler. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da en önde bayrağı omuzlayarak vatandaşlarla beraber yürüdü. On binler Ata’ya saygı zinciri oluştururken, çevredeki vatandaşlarda alkışlarla sürücülerde korna çalarak, destek verdi. On binler, Dolmabahçe’ye geldiğinde, ise gencinden, yaşlısına çoşkulu bir kalabalık, saygı yürüyüşüne katılanları karşıladı. Saatler dokuzu beş geçe, hayat durdu, sirenler çalmaya başladı. Kimisi o anlarda gözyaşlarına tutamadı, duygu dolu anlar yaşandı.

Hazinedar: Atatürk sevgisi her geçen gün daha da büyüyor

Başkan Hazinedar,  Atatürk’ün Dolmabahçe Saray’ında son nefesini verdiği yatağına çiçek bıraktı.  Anma etkinliği sonrasında, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Hazinedar, Atatürk’ün tarihteki önemine vurgu yaptı ve şunları kaydetti: Atatürk, dünya tarihine damga vuran ender insanlardan biridir.  Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım’da da büyük bir kalabalıkla andık. Cumhuriyet’imizin kurucusu Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 79 yıl önce veda ettiği Beşiktaş’ta, minnetle ve hasretle andığımız bu anlamlı günde düzenlediğimiz 10 Kasım Yürüyüşümüze katılan Beşiktaşlı ve İstanbullulara sonsuz teşekkür ediyorum.’’ dedi.