Beşiktaş Belediyesi'nde seçim günü

Beşiktaş Belediyesi'nde seçim günü
Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yerine gelecek isim bugün yapılacak seçimle belli olacak.

Beşiktaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 4 Ocak günü İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. İlgili kanuna göre harekete geçen İstanbul Valiliği, Murat Hazinedar'dan boşalan başkanlık makamına yeni bir ismin seçilmesi için izin vermişti.

Hazinedar’ın koltuğu için Beşiktaş Belediyesi’ndeki seçim bugün saat 15:00’da yapılacak. Seçimde CHP’nin tek aday göstereceği AK Parti’nin ise aday çıkarmayacağı öğrenildi. CHP’nin adayının ise bugün belirleneceği öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın da takip edeceği seçim sonucunda sandıktan çıkan isim, Beşiktaş’ın yeni belediye başkanı olacak.

31 üyesi bulunan Beşiktaş Belediyesi’nde CHP’nin 27, AKP’nin 2, İYİ Parti’nin bir üyesi bulunuyor. Bir üye de bağımsız durumda.

Beşiktaş Belediyesi'nde ibre Merve Öztopaloğlu'nu gösteriyorBeşiktaş Belediyesi'nde ibre Merve Öztopaloğlu'nu gösteriyor