Binali Yıldırım açıkladı: HDP'li belediyelere kayyum geliyor

Binali Yıldırım açıkladı: HDP'li belediyelere kayyum geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, teröre destek verdiği belirlenecek belediyelere kayyum atanacağını açıkladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, HDP'li belediyelerin teröre destek vermesi ile bu belediyelere kayyum atanmasına ilişkin bir hazırlık olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise Yıldırım, operasyonların kesintisiz süreceğini söyledi.

Başbakan olduktan sonra ilk kez basınla İzmir'de bir araya geldiğini ve kentin bu ilk buluşmayı hak ettiğini belirtenYıldırım, basın temsilcilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TERÖRLE MÜCADELE

Başbakan Yıldırım, terörle mücadelenin ne zaman sona ereceğine yönelik öngörüsünün olup olmadığı yönündeki soruya, "Var, eğer bir terör örgütü 'ülkeyi böleceğim, toprakların bir kısmını bu ülkenin ayıracağım, ayrı devlet kuracağım' diyorsa bu uğurda gözünü kırpmadan çocuk, yaşlı demeden masum insanları öldürüyorsa, güvenlik kuvvetlerine her türlü kahpeliği yapıyorsa ne diyeceğiz? Veya onların siyasi uzantıları aynı dilden konuşuyorsa ne yapmamızı bekler bu millet? O kararlılığı biz sonuna kadar devam ettireceğiz. Ne zaman bu iddiadan vazgeçerlerse bu boş hayalden vazgeçerlerse o zaman zaten sorun kendiliğinden hallolacak." yanıtını verdi.

"OPERASYONLAR KESİNTİSİZ SÜRECEK"

HDP'li belediyelerin teröre destek vermesi ile bu belediyelere kayyum atanmasına ilişkin bir hazırlık olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise Yıldırım, operasyonların kesintisiz süreceğini söyledi..

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ne zamana kadar? Masum sivil vatandaşı öldürmekten vazgeçinceye kadar. Ne zamana kadar? Polis, jandarma, asker, korucu, ülkenin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı için mücadele eden hayatlarını ortaya koyan şehit olanları öldürme bitinceye kadar devam edecek. Türkiye'nin her yerinde, İzmir'de Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Sinop'ta, Hatay'da, Edirne'de, Iğdır'da ülkenin dört bir köşesinde vatandaşlarımız korkusuzca, huzur, güven içinde gece gündüz seyahat etmeleri, iş yapmaları, sosyal hayata katılmaları sağlanıncaya kadar devam edecek. Esasen çözüm budur. Bundan başka çözüm yok. PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin PKK diye bir sorunu var. Sorun bu. Bu sorunu da çözmek bizim boynumuzun borcudur.

İkincisi yerel yönetimler. Özellikle HDP'nin elindeki belediyeler konusunda tespitleriniz çok yerinde. Bunları biz de biliyoruz. Burada da teröre karşı güvenlik esaslı mücadeleyi bir yandan devam ettirirken bir yandan da terör örgütüne lojistik destek veren, parasal destek veren kaynakları da ortadan kaldırmamız lazım. Yani 'Ben halkın oylarıyla geldim, bana bir şey yapamazsınız, Avrupa'ya şikayet ederim...' Öyle bir şey yok. İnsanları öldürmek için parasal ve lojistik destek sağlamak, sabileri terör örgütünün kucağına atmak özgürlük değil. Millet bunun için oy vermedi ki onlara. Diyarbakır belediyesine verilen oylar ne için? Ben sana 500 milyon para gönderiyorum, yol, kanalizasyon, okul, park yap, insanların vakitlerini geçireceği sosyal tesisler yap, bunun için. Ama siz bu kaynakları burada kullanmayıp terör örgütüne destek amaçlı kullanırsanız orada hiç kimse hoş geldin demez.

O yönde de adımları atmaya başladık sonuna kadar da götüreceğiz. Yasal düzenleme de dahil idari tasarruflar da dahil hepsi yapılacak. Bu yapılmazsa terörle mücadele başarılı sınırlı kalır. Bir de bunların sırtını sıvazlayan dış destekçiler var. Onlara karşı tavrımız da net. Yaptıklarınızı biliyoruz ama bir gün gelecek siz de buna pişman olacaksınız. Bu silah sizi de yakacak. Bunu bilin ona göre hareket edin diyoruz. Burada da kim dost kim dost değil, onu da bu vesileyle görmüş oluyoruz."

AA