Binali Yıldırım'dan AK Partili isme büyük şok

Binali Yıldırım'dan AK Partili isme büyük şok

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Diyarbakır Milletvekili'nin sözlerinin yanlış olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "İzmir, Haşhaşilerin başkenti, gençlerin özgürlükten anladığı, kafayı çekmek ve açık giyinmek" diyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in sözlerinin yanlış olduğunu belirterek, "İzmir'i iki, üç günlük ziyaretle tanıması mümkün değil. İzmirli ile gençlerle ilgili benzetmelerine, fikirlerine katiyen katılmıyorum ve doğru bulmuyorum. Yanlış olmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’e 2011 genel seçimleri öncesi söz verdiği 35 proje içinde yer alan açılışı dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan Konak Tüneli’nin önünde, A Haber’e canlı yayına katıldı. Tünelin Yeşildere girişinde iki tüpün ortasında oluşturulan platformda Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan Yıldırım, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in Twitter hesabından yaptığı "İzmir, Haşhaşilerin başkenti", "CHP’li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafayı çekmek, sabaha kadar eğlenmek" sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım, bu değerlendirmenin yanlış olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Sosyal medyada öyle bir hastalık oldu ki çok güzel çok hızlı iletişim kuruyorsunuz ama yaptığınız bir hatanın da aynı hızla yayılmasının önüne de geçemiyorusnuz. ’Pardon’, ’özür dilerim’ deseniz de olmuyor. Cuma İçten’in İzmir’i iki, üç günlük ziyaretle tanıması mümkün değil. İzmirli ile gençlerle ilgili benzetmelerine, fikirlerine katiyen katılmıyorum ve doğru bulmuyorum. Yanlış olmuştur. İzmir 81 ilimizin hatta Balkanlar’ın evladı fatihanın gelip burada yerleştiği bir kenttir. İzir Türkiye’nin bir özetidir. İzmir’in bir özelliği de nereden gelirseniz gelin sizi en geç 1.5 yıl içinde İzmirli yapıyor. İzmirli ortak kültürünü oluşturuyor. İzmir’le ilgili değerlendirmeler çok isabetsiz. Hiçbir İzmirli bunu kabul etmiyor.

"BU BAKAN HAYALCİ, OLMAZ YAPILMAZ’ DENMİŞTİ"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yıldırım, Konak Tüneli ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Mürselpaşa Caddesi’ni bin 670 metre uzunluğundaki tüp tünelle diklemesine birbirine bağladıklarını belirterek, projeye karşı çıkanların kendisine ’hayalci bakan’ dediklerini ifade etti ve şöyle konuştu: "Bu tünel, Sahil Bulvarı’ndan, Konak’a Alsancak’a, Çankaya’ya giden trafiği doğrudan buradan Buca, Gaziemir yönüne kentin doğu ilçelerine aktarıyor. Buca, Gaziemir yönünden gelenleri de Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar’a doğru yaymış oluyor. Bu fevkalede iyi bir gelişme. İzmir kent içi trafiğini rahatlatıyor. Konak bölgesinde trafiğin sıkışmasını, gürültünün azalmasını havanın kirlenmesini engelliyor. Yeşildere çıkışındaki dönel kavşak 200 metre çapındadır ve Türkiye’nin en geniş çaplı kavşağıdır. Tünelin toplam maliyeti 310 milyon lira. Ben bunu 2011 yılında milletvekili adayı olarak söylediğimde ’bu bakan hayalci, olmaz yapılmaz’ denmişti. Kısmen doğruluk payı var. Çok uğraştırdılar bizi kurullarda, mahkemelerde. Bazı marjinal sivil toplum kuruluşları çok uğraştırdı hatta açıldı yine bitmedi hala ’risklidir, açılmaması lazım’ diye aynı şeyleri söylüyorlar."

"BANA 4 YIL VERİN’ DİYOR 2035’İ ADRES GÖSTERİYOR"

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Ylıdırım, CHP’nin ’Merkez Türkiye’ projesinin kendi içinde çelişkiler taşıdığını, uygulanabilir olmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"CHP son zamanlarda biraz uyandı. Soyut kavramlarla siyaset yapmanın vatandaşın hiçbir işine yaparamadığını anladı. Biraz daha ekonomik ve soyut konulara giriyor. Bu iyi bir şey. Siyaseten iyi bir şey ama geç kaldılar. Hazırlıklı olmayınca ortaya bir şey çıkıyor ama uygulanabilirliği yok. ’Merkez Türkiye’ dediği işi biz yaptık zaten. Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı Türkiye’yi merkez yapıyor. 150 milyon yolcunun yüzde 40’ı yarısına yakını dünyanın her yerinden gelecek. Türkiye zaten merkez oluyor. Merkez nasıl olur? Tren yollarınızı yaparsınız, bölünmüş yollarınızı yaparsınız, limanlarınızı, lojistik mlerkezlerinizi yaparsınız Türkiye merkez olur. Orada tanımlamaya çalıştıkları şey Türkiye içinde şehir ölçeğinde bir serbest bölge serbest şehir. Ben öyle anladım. Hong Kong modeli gibi bir şey yapılıyor. Bu apayrı bir şey. Bu merkez Türkiye olmuyor. Türkiye’de imtiyazlı, Türk yasalarından mevzuatından tamamen muaf yurt dışı pazarına açık bir yerden söz ediyoruz. Bu başka bir şey. Biz lojistik merkezleri kurduk. Onlar ’kuracağız’ diyor. ’Demiryolu hatları limanlar kurulacak’ diyor. Bunların hepsi kuruldu. Hiç olmazsa nereye yapılacağını söyleseler de vatandaşın merakı giderilse. 2017 yılında başlanacak diyor. Neden iktidar iddian varsa 2015’te olacaksın 1.5 yıl neden kaybediyorsun? Demek ki proje hazırlığı yok. Kafalarında daha böyle bir tasarı var sadece. Verilerde çelişki var. 2035’e kadar göstergeleri veriyor, 2024’e kadar tamamlanması öngörülüyor. 2035 için öngördükleri ihracat gelirleri bizim neredeyse 2023 hedefi kadar. ’İşsizliğin belini kıracağım işsizlik yok olacak’ diyor. ’2035’te yüzde 6’nın altına düşüreceğim’ diyor. Birtakım çelişkileri içinde barındırıyor. ’Bana 4 yıl verin’ diyor 2035’i adres gösteriyor."