BİNALİ YILDIRIM'DAN DİYARBAKIR'DAN 23 İLE MÜJDE

BİNALİ YILDIRIM'DAN DİYARBAKIR'DAN 23 İLE MÜJDE

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da tüm Türkiye'yi ilgilendiren müjdeleri açıkladı.

Diyarbakır'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 7 merkez için 10 milyarlık liralık yatırım yapılacağını açıkladı. Yıldırım, "23 ilde 67 bin konut yapılacak" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’da "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı”nı açıkladı.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Kardeşlik için buradayız. Yeni bir başlangıç için Diyarbakır’da olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Yeni eserler ve imar faaliyetleri için buradayız.

Demokrasiden, hukuk devletinden vazgeçmedik asla vazgeçmeyeceğiz. Barışı zehirleyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Sonsuza kadar birbirimizin, vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Kardeşliğimize sahip çıkacağız. 

Vatandaşlarımıza hizmetten, kardeşlikten vazgeçmedik. Kardeşliğimizi perçinlemek için buradayız. Bölgesel kalkınma farklarını asgariye düşürmek için buradayız, yeniden şaha kalkmak için buradayız. Adalet, refah, kalkınma, demokrasi ve hukuk için buradayız. 15 Temmuz’da bu karanlık el, sizlerin desteğinizle kırıldı. Diyarbakır tercihini Türiye’den yana yaptı. Teröre değil, kardeşliğe selam durdu. 15 Temmuz’u yeni kurtuluş Savaşı, istikbal mücadelesi olarak görüyoruz. O gün bayrağa, devlete, demokrasiye sahip çıktınız.

15 Temmuz’da siz beynini Kandil’deki terör baronlarına teslim edenlere de karşı çıktınız.

Diyarbakır’ın, Ankarı’nın İstanbul’un yanında olduğunu o gece bütün cihana gösterdiniz. Vatandaşın desteğiyle bütün terör örgütlerini yok edeceğiz.
Bu ülkeyi bölmek isteyenler asla çözümün bir parçası değildir, olamazlar. Çözüm sizsiniz, birlikte Türkiye’yiz.

Türkiye’nin Suriye’de ne işi var diyorlar. Türkiye’nin orada işi var. Türkiye’nin 911 kilometre hududu var. Asıl binlerce kilometre uzaktan gelenlerin Suriye’de ne işi var. Fırat kalkanıyla oradayız. Vatanımızı korumak, vatandaşın can ve mal emniyeti sağlamak, Suriye’nin toprak bütünlüğü için oradayız.

Suriye’nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur.

Kapsamlı yatırım destek hamlesi başlatıyoruz. 23 ilimize yatırım yapmak isteyenlere önemli haberlerimiz var. Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık yatırım yapıyoruz.

Sur’de çok katlı binalar yapılmayacak. Sur’un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız.

Almanya’dan konuşacağına gel, katlettiğiniz insanların yanında konuş. Uzaktan konuşmayın. Aklımıza başımıza alalım, büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Türkiye’nin bölünmesine gayret ediliyor. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette. Terör örgütüyle çözüm olmaz.

Sur’da 2017’nin sonunda evi ve işyeri zarar gören vatandaşımızın mağduriyeti sona erecek. Cizre’de 2 bin 500 konutun işaatı yükselecek, Yüksekova’da bin 500 konut yapılacak.

Hazreti Süleyman Camisi’nin etrafını yenileyeceğiz. Celal Güzelses adına bir müzik evi yapacağız.

Terörden zarar gören il ve ilçelerimizi yeniliyoruz.

Toplam 36 bin yeni konut yapacak, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.  Konutlar bitinceye kadar kirada olacak, kirayı da biz ödeyeceğiz. 

Diyarbakır'a 1.9 milyar lira, Şırnak'a 3,5 milyar lira, Hakkari'ye 2.5 milyar lira, Mardin'e 1.8 milyar lira kaynak ayıracağız. İllerin imarı için 10 milyar kaynak harcanacak.

Eşya kayıpları için 255 milyon lira destek vereceğiz. 

23 ilde toplam 67 bin yeni konut yapacağız. 

Terörden zarar gören il ve ilçelerimizi yeniliyoruz.

11 ilde 51 yeni karakol yapacağız.

Terörden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bunun 202 milyon lira bütçe ayırdık.

17 yeni aile destek merkezi yapılacak. 500 yeni aile destek görevlisi atıyoruz.

Sosyal hizmet yardımları için 393 milyon liralık bir bütçe öngörüyoruz.

Bölgeyi büyük yatırımlarla buluşturuyoruz.  23 ilde cazibe merkezleri oluşturuyoruz.

Yatırım yerini bedava veriyoruz. İhtiyaç olan fabrikayı da devlet yapıp teslim edecek. 8 ilde 10 fabrika yapacağız. Senede 80 fabrika yapılacak. Ortalama 40 bin istihdam anlamına geliyor.

Makine ve techizat alımı için faizsiz kredi vereceğiz.

Bu destekler 2027 yılına kadar devam edecek.

23 ilde çağrı merkezlerinde 20-25 bin kişiyi istihdam edeceğiz. Anahtar teslimi bina yapılacak.

Gençler, terör örgütü size dağı, ölümü vadediyor. Biz yaşamı, geleceği vadediyoruz.
2015 yılına göre dağa çıkardıkları genç sayısında 10 kat azalma var. Sıfıra inecek. Bu milletin çocuklarını size yedirmeyeceğiz, zehirletmeyeceğiz.

15 Temmuz’da olduğu gibi çıkın bayraklarınızı sallayın. Terör örgütleri vardiyalı çalışıyor. FETÖ’nün sonu geldi. BETÖ’nün de sonu yakın.

Gençlerimize destek için 8 girişimci merkezi kuruyoruz. Bu merkezlere fuar merkezi inşa ediyoruz. Devletin ihtiyaç duyduğu her alımı bu fabrikalardan yapacağız. Bütün yatırımcılara kamunun alım garantisini vereceğiz. Satma derdi olmayacak.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için 3.7 milyar liralık yatırım yapacağız.

9 kim uzunluğunda güvenlik yolu yapılacak. 323 km yol yenilenecek, 28 tünel inşaa edilecek. Ulaşım için 8.5 milyar lira ayırıyoruz. 

Bölgenin kurtuluşu tarımda, arazilerin sulanmasındadır. Terör örgütü ne kadar uğraşırsa uğraşsın, Silvan Barajı’nı yapacağız. Önümüzdeki 4 yılda sulanmayan alan kalmayacak. 3.7 milyar tarım geliri artışı yaşanacak. İçme suyu yatırımlarının toplam bedeli 700 milyon lira.

Toplam 294 milyon lira harcayarak spor tesisleri yapıyoruz. Futbol, voleybol ve basketbol sahaları yapıyoruz. Terörden etkilenen illerimize 15 yeni gençlik merkezi açıyoruz. 

Bizim için İstanbul neyse Diyarbakırda o. Bizim için İzmir neyse Mardin de o. Ankara neyse Van da o.

Kim masum insanları öldürüyorsa bunlar hepsi bölücüdür, teröristtir. 

Yatırımcılara Diyarbakır’dan sesleniyorum. Gelin yatırımı buraları yapın, istihdam oluşturacağınız söyleyin. Güvenliğinizi sağlamak, desteği vermek bizim görevimiz.

Önümüzdeki 4 yılda toplam 140 milyar liralık yatırım yapılacak. 

23 ilde 200 bin istihdam sağlanacak. 4 yılda 800 bin kişiye istihdam sağlanacak.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan, Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle kentte güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı.

Polis ekipleri, kentin 17 noktasında operasyon düzenlendi.

900 polis zırhlı araçlar eşliğinde şüpheli araçları didik didik aradı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı uygulamada ayrıca şehir merkezine yakın köy yollarında tuzaklanmış bomba ihtimaline karşı aramalar yapıldı.

 

Etiketler binali yıldırım