Binali Yıldırım'ın çok konuşulan seçim iddiasına CHP'den yanıt

Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın seçimlerde sandık görevlilerinin seçmenin tipine bakarak, AK Partili görünenlere oy pusulası verilmediği iddiasına CHP'den yanıt geldi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, Belediye meclisine göre “daha çok oy kullanıldığını” resmi rakamlarla ortaya koydu.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Emir, “Resmi verilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 8.866.614, Belediye Meclisi seçimlerinde 8.849.322 oy kullanıldı. Hesap ortada. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı oyları daha fazla” dedi.

Binali Yıldırım’a “İnsanların aklıyla dalga geçmeyi bırakın artık” çağrısı da yapan Murat Emir, “Bu kadar pervasızlık olmaz” dedi.

AK Partili Binali Yıldırım, İstanbul Avcılar’da vatandaşların sorularını yanıtlarken, 31 Mart seçiminde sandık görevlilerine ilişkin olarak “Bakıyor seçmene, diyelim ki AK Parti'nin adayına verecek gibi anladığı seçmene Büyükşehir pusulalarını vermiyor” ifadesini kullanmış, 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçilememesini bu “teori” ile açıklamıştı.

Binali Yıldırım'dan seçimle ilgili ilginç iddiaBinali Yıldırım'dan seçimle ilgili ilginç iddia

 

Sözcü