Bir seçim anketi daha açıklandı; AK Parti de MHP de eridi

Bir seçim anketi daha açıklandı; AK Parti de MHP de eridi
Güncelleme:

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin son anketinde AK Parti ve MHP'deki oy kaybı dikkat çekerken Cumhurbaşkanlığı seçimi için de Erdoğan için "Asla oy vermem" diyenlerin sayısı arttı.

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, “Temmuz 2021 Türkiye Siyaset Paneli” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma, 26 bölge, 27 il, 230 noktada 3 bin 40 kişinin katılımıyla gerçekleşti. 

Sözcü gazetesinden Sibel Gülersöyler'in haberine göre araştırmaya katılanlara, “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?” diye soruldu. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra oy oranları şöyle oldu: AK Parti: Yüzde 34.6. CHP: Yüzde 28.4. İYİ Parti: Yüzde 14.3. HDP: Yüzde 9.2. MHP: Yüzde 6.9. DEVA Partisi: Yüzde 1.4. Saadet Partisi: Yüzde 0.8. TİP: Yüzde 0.7. Gelecek Partisi: Yüzde 0.4. Memleket Partisi: Yüzde 0.4. Diğer: Yüzde 2.9.

“Oyunuzu AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na mı, CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'na mı verirsiniz?” sorusunun sonucu ise şöyle oldu: Cumhur İttifakı: Yüzde 36.8. Millet İttifakı: 37.7. İttifaklar dışında bir parti: Yüzde 14.9. Kararsızım: Yüzde 2.5. Oy kullanmayacağım: Yüzde 8.1.

İşte anketin sonuçları:

Bir seçim anketi daha açıklandı; AK Parti de MHP de eridi - Resim : 1

Sözcü