Bıyık kervanına Soylu da katıldı, bir farkla...

Bıyık kervanına Soylu da katıldı, bir farkla...

Kabinedeki 'bıyık' modasının son katılımcısı İçişleri Bakanı Soylu oldu. Ama MHP ile olan yakınlaşmadan mı bilinmez Soylu'nun bıyıkları ülkücülerinkini andırıyor.

AK Parti ile MHP arasında şu sıralar bahar rüzgarları esiyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan yakınlaşma meyvelerini verdi. İki parti Başkanlık sistemi konusunda kafa kafaya vererek çalışıyor. CHP ise dışarıda kaldı. 

Siyasetteki bu uyum pek çok alanda kendini gösteriyor. Örnek mi ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısının gerçekleştirildiği Adana Valiliğini ziyaret etti. Soylu ziyaretin ardından gazetecilerin karşısına yeni imajıyla çıktı.

Bakan kabinede selefi Efkan Ala'nın başlattığı bıyık modasına katılmıştı. Süleyman Soylu'nın bıyıklarının hatları henüz tam olarak ortaya çıkmadı. Ancak dikkatli bakıldığında uçlarının aşağı doğru ve sivri olduğu görülüyor. Yani tipik bir ülkücü bıyığı gibi duruyor şimdilik. Kabinedeki diğer bakanların bıyıklarına ile pek benzemiyor. 

Aslında Süleyman Soylu 'ülkücü' gelenekten gelen bir isim. Soylu, ülkücü camianın etkili isimlerinden Mehmet Ağar'a yakın bir politikacı.

Ayrıca MHP'nin önde gelenlerinden Celal Adan'ın  Doğru Yol Partisi'nin İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde Süleyman Soylu da onun ekibinde yer alıyordu.