Bozdağ: ''Atatürk'ün yerine FETÖ'nün...''

Bozdağ: ''Atatürk'ün yerine FETÖ'nün...''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakim ve savcı adayları kura töreninde konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin dosyaların ABD'ye gönderildiğini belirterek, "ABD, iade anlaşmasına uymadı" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcı adayları kura töreninde konuştu. Bakan Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "ABD ile bu teröristin iade edilmesi için görüşmeler sürüyor. Türkiye, iade taleplerini ABD'ye iletti. İade anlaşmasında 9.madde çok açık. Maddede, "İade talebinin iletilmesi halinde karşı tarafın alması gereken önlemler arasında kişinin tutuklanması gerekir" diyor. Tedbir için onu tutuklayacak ve sonra dosyaları inceleyecek. Kararını verene kadar öyle tutması gerekir. ABD iade anlaşmasına uymadı" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz akşamı Türkiye bölünmekten ve rejim değişikliğinden kurtulmuştur. Türkiye iç savaştan kurtulmuştur. Ekonomik büyük bunalım ve krizlerden kurtulmuştur. Uçurumun kenarından hep beraber döndük. Uçurumun kenarından bizi döndüren de bu aziz millet olmuştur. 100 yıl sonra ayağa kalkan Cumhuriyetimiz, yeniden 100 yıl geriye götürülecekti. Sonra bizi birbimizi kırdılaranlar bize yeni bir düzeni dayatacaktı. 15 Temmuz akşamı Türkiye bölünmekten kurulmuştur. Atatürk'ün yerinde FETÖ'nin ikame edilmesinden kurtuldu. Ondan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Türk yargısı 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkma adına gerçekten büyük bir mücadeleyi kahramanca yerine getirilmiştir. Darbe girişiminin yeni öğrenildiği saatlerde Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarımız soruşturmalar başlatmıştır. O vakit herkes kim kazanacak diye olayın seyrini gözlerken yargı darbeye karşı hukukla dikilmiştir. Bu dönemde yargımız gerçekten büyük adım attı.

Yargı darbeye biat etmedi. Herkes o gün oraya ölmeye gelmişti. Bu toprağın üstünde şerefsizce gezmektense bu toprağın altında şereflice yatmayı tercih ederek oradaydık. Bir adanmışlık anlayışıyla oradaydık. Ben yargının her kademesinde görev yapanlara huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.

İnşallah ülkemiz bundan sonra demokrasiyi güçlendirerek yoluna daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bu darbe girişimine kalkışan FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin sürece de değinmek isterim. ABD ile bu teröristin iade edilmesi için görüşmeler sürüyor. Türkiye, iade taleplerini ABD'ye iletti. İade anlaşmasında 9.madde çok açık. Maddede, "İade talebinin iletilmesi halinde karşı tarafın alması gereken önlemler arasında kişinin tutuklanması gerekir" diyor. Tedbir için onu tutuklayacak ve sonra dosyaları inceleyecek. Kararını verene kadar öyle tutması gerekir. ABD iade anlaşmasına uymadı.

Bugün Oda TV haber yapıyor, yayın geçiyor. Türkiye iade talebinde bulundu ama İngilizcesini iletmedi diyorlar, böyle bir algı operasyonu yapılıyor. Biz iade talebine bütün belgeleri eksiksizce gönderdik. ABD, Fetullah Gülen'i Türkiye'yi iade etmezse bu Türkiye'deki ABD karşıtlığını en tavana çıkarmaktan, Türkiye ile ABD ilişkilerini kötü etkilemekten başka bir sonuç çıkarmayacak. ABD bu konuda ya Türkiye'yi seçecek ya da Gülen'i seçecek. Bunun kararını verecek.

CIA'nın elindeki delil Türkiye'den daha fazla. Gülen'in evinin önündeki kara sineğin dahi cinsiyetini bilen CIA, bu darbe girişiminin Gülen tarafından yönetildiğini de biliyordur.

Etiketler Bekir Bozdağ