Bu bir ilk! AK Parti'den CHP'ye oy geçişleri var

Bu bir ilk! AK Parti'den CHP'ye oy geçişleri var
Güncelleme:

Yaklaşan 2023 seçimlerine 1 seneden az bir süre kala, son kamuoyu araştırmalarına göre iktidar ile muhalefet arasındaki oy farkı kapandı hatta pek çok ankette muhalefet önde gözükürken, CHP'nin masasındaki son seçim anketlerinin sonuçları da ortaya çıktı.

CHP'nin anketleri değerlendirdikleri çalışmaların sonucuna göre AK Parti ile CHP'nin oy oranı yüzde 30-31 ile baş başa durumda. İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 13-14 olduğu değerlendirmesi yapılırken, HDP'nin yüzde 11-12 bandında olduğu belirtiliyor. MHP'nin ise yüzde 7 sınırında dolaştığı kaydediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) masasındaki ankete göre, CHP ile AK Parti'nin parlamento seçimlerinde yüzde 30-31 oranıyla başa baş durumda.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, CHP'nin farklı araştırma şirketlerinin yaptıkları ve kendi yaptırdıkları anketleri de değerlendirdikleri çalışmaların sonucu ortaya çıktı.

Ulaşılan verilere göre AK Parti ile CHP parlamento seçimlerinde yüzde 30-31 oranıyla başa baş durumda.

"AK PARTİ'DEN CHP'YE OY GEÇİŞİ VAR"

CHP analizleri, İYİ Parti’nin oy oranının yüzde 20’lerde olduğu iddialarını ise doğrulamıyor. İYİ Parti’nin maksimum yüzde 13-14 bandında olduğu değerlendirmesi yapılıyor, “İYİ Parti kendini güçlü göstermeye çalışıyor. Ama AK Parti'den CHP’ye oy geçişi var. Hatta CHP, MHP’den, İYİ Parti’den daha fazla oy alacak gibi görünüyor” deniliyor.

Analizlere göre HDP yüzde 11-12, MHP ise yeni seçim kanunu ile yüzde 7’ye inen seçim barajının sınırında dolaşıyor.

 

Gazete Duvar