Bu iddia ortalığı karıştırır: Türkiye ABD'den Rusya'ya karşı füze istedi

Bu iddia ortalığı karıştırır: Türkiye ABD'den Rusya'ya karşı füze istedi
Güncelleme:

Suriye'nin İdlib kentindeki gerilim artarken, gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi. İddiaya göre Türkiye, ABD'den Rusya'ya karşı savunma füzesi istedi. MSB'den bir kaynak ise iddiayı, "Bu haber gerçeği yansıtmıyor" diyerek yalanladı.

Bloomberg’de yer alan Selcan Hacaoğlu'nun haberine göre, Türkiye İdlib’de Rusya’yı caydırmak için ABD’den Patriot istedi.

Bloomberg’in haberinde, Ankara'dan bir üst düzey yetkiliye göre Türkiye, talebini geçen hafta bildirdiği Suriye ordusunun Rusya hava desteğiyle yapacağı potansiyel saldırıları durdurmak için ABD'den Patriot hava savunma sistemi talep ettiği ifade edildi.

Bloomberg'in Ankara'daki üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Ankara, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'e Patriot talebini geçen hafta iletti. ABD'nin bu talebe henüz yanıt vermediği bildirildi.

MSB İDDİAYI YALANLADI

Bloomberg'in 'İdlib'de Suriye ordusunu durdurmak için ABD’den Patriot hava savunma füze sistemlerinin talep edildiğine' dair iddiasıyla ilgili görüş bildiren Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sputnik'e konuşan MSB kaynağı "Bu haber gerçeği yansıtmıyor" dedi.
 

Seçiniz...