Bülent Arınç: ''Cemaat beni de kullanmış olabilir''

Bülent Arınç: ''Cemaat beni de kullanmış olabilir''

TBMM eski başkanı Bülent Arınç, FETÖ ile ilgili olarak "Cemaat beni de kullanmış olabilir" dedi.

Medyascope TV’den Ruşen Çakır’'ın konuğu olan TBMM eski başkanı Bülent Arınç çok çarpıcı açıklamalarda bulunarak, 17 - 25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası Gülen cemaatinin kendisini de kullanmış olabileceğini anlattı

Arınç yaptğı açıklamada, Pensilvanya’ya yaptığı bir ziyareti de anlatarak, “Okul faliyetleri, Türkçe Olimpiyatları, yoksullara yardım faaliyetleri dışında bu hareketle hiçbir ilgim olmamıştır. Benim için Gülen cemaati, 15 Temmuz’dan sonra artık bir terör örgütüdür” dedi.

“GÜLEN’E GİTMEK İÇİN 4 SAAT ARAÇLI YOLCULUK YAPTIM”

ABD’de Gülen’e yapmış olduğu bir ziyaretini anlatan Bülent Arınç, “Ben Amerika’ya gittiğimde Pensilvanya’ya gitmek için 4 saat araçlı yolculuk yaptım. Marlyland’dan geçtim, oradan geçtim, buradan geçtim. Gittiğimde beni başkaları karşıladı, kahvaltı hazırlamışlardı, buyur ettiler. Bana, dün özel uçakla iş adamlarının geldiğini söyleyip, bilseydik siz de onlarla beraber gelirdiniz dediler. Düşünün iş adamlarının, sanatçıların kendisi ile 5 dakika görüşmek için can attığı bir isimden bahsediyoruz” dedi.

“BENİ KULLANMIŞ OLABİLİRLER DEDİ”

Ruşen Çakır’ın Kozmik oda kumpasıyla ilgili “Devletin en önemli sırlarına erişmede sizin üzerinizden bir kumpas tezgahlamışlar; olay bu değil mi” sorusuna Arınç’ın cevabı “Sonuç itibariyle, 17-25 Aralık’tan sonra pis kokular gelmeye başlayınca, bunlar beni de kullanmış olabilir dedim. En az iki sene olmuştur böyle bir konuşmam var. Şimdi yapılanları gördükten sonra demek ki benim ismim üzerinden girilmemesi gereken yerlere girilmiş, bilgiler alınmış olabilir.” oldu.

“CUMURBAŞKANI ERDOĞAN’I TELEFONLA ARADIM”

Arınç, Cemaat’in darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a telefonla ulaşmak istediğini söyledi. Arınç, “Kendisiyle telefonda konuşamayınca, mektup yolladım” dedi.

“BENİM BİR FARKIM VAR”

Hükümet sözcüsü olduğu döneme dair açıklamalarda bulunan Arınç, “Benim bir farkım vardı; hükümetimi savunmak zorundaydım; Tayyip beyin yanındayken buna çok ihtiyaç olmadı. Ama Davutoğlu’nun yanındayken benim hükümetimi ve başbakanımı savunmam gerekiyordu. İşte o Dolmabahçe görüntüsünün arkasında, ben hükümetimi savunmak adına Türkiye’de bir hükümet var ve onun başbakanı Ahmet Davutoğlu’dur dedim. Bu benim Tayyip Beye bir saygısızlık yaptığım anlamına gelmez.” dedi.