Bütçe görüşmelerinde EYT protestosu

Bütçe görüşmelerinde EYT protestosu
Güncelleme:

HDP ve CHP’li vekiller, Meclis bütçe görüşmelerinde EYT, taşeron ve işsizlik sorunlarını protesto etti. AK Partililer ise CHP'lilere seslenerek "teröre destek vermeyin" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe teklifinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), taşeron işçilere kadro ve işsizlik sorunlarına dikkat çeken dövizlerle görüşmeleri protesto etti.

EYT PROTESTOSUNA AKP’DEN ‘TERÖRE DESTEK VERMEYİN’ ÇIKIŞI

HDP’liler, komisyona ellerinde “EYT” yazan dövizlerle katıldı. CHP’li Kani Beko da elinde EYT döviziyle HDP’ye destek verdi. Bu sırada AK Parti sıralarında CHP’ye “teröre destek vermeyin” ifadeleri kullanıldı.

CHP’DEN PROTESTO: VAATLER-GERÇEKLER

CHP’li milletvekilleri ise AK Parti’nin taşeron ve istihdama ilişkin verdiği sözleri hatırlatarak hükümeti şu dövizlerle protesto etti: “İddialar: Taşerona kadro verdik, Gerçekler: Taşerona ayrım devam ediyor”,  “İddialar: İşsizlik fonu işçi ve işverenin ortak fonudur. Gerçekler: İşsizlik fonu işçiye ait bir fondur”, “ İddialar: İstihdamı 2.5 milyon arttıracağı. Gerçekler: İşsiz sayısı 8 milyona çıktı.”

AK Parti'den EYT itirafı: ''Maliyet sorunu var''AK Parti'den EYT itirafı: ''Maliyet sorunu var''

Erdoğan'dan emeklilikte yaşa takılanlara kötü haberErdoğan'dan emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber

AK Parti ile MHP arasında EYT çatlağıAK Parti ile MHP arasında EYT çatlağı

Kılıçdaroğlu'ndan EYT açıklaması: Onların sorunlarını çözeceğizKılıçdaroğlu'ndan EYT açıklaması: Onların sorunlarını çözeceğiz