Büyükçekmece 33 yıllık Edirne geleneğini sürdürdü

Büyükçekmece 33 yıllık Edirne geleneğini sürdürdü

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen 'Ramazan Ayı Edirne Gezisi' kapsamında, yaklaşık bin 800 Büyükçekmeceli kadın ziyaretçi, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün nezaretinde Edirne'yi ziyaret etti.

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet Edirne'de resmi temaslarda bulunurken, Büyükçekmeceli kadınlar da tarihi yerleri ziyaret ederek bol bol alışveriş yaptı.

Büyükçekmece’ye kırmızı dipli mum ile davet

Başkan Hasan Akgün ve beraberindeki heyet ilk olarak Edirne Belediye binasına gelerek Edirne Belediye Başkan Vekili Çiğdem Gegeoğlu'nu makamında ziyaret etti. Başkan Vekili Gegeoğlu, tarih, kültür ve medeniyetin beşiği güzide kent Edirne'ye gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gegeoğlu, Başkan Akgün nezdinde Büyükçekmece halkını bu yıl 18-24 Temmuz tarihleri arasında 655’incisi düzenlenecek   tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne davetiye anlamı taşıyan kırmızı dipli mum takdim etti. Başkan Akgün’de Edirnelileri, bu yıl 17’incisi gerçekleşecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne davet etti. Başkan Akgün, Edirne Belediyesi ziyaretinin ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ü makamında ziyaret etti. Başkan Akgün’e ziyaretlerinde Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin ve Siyasi Koordinatör Hasan Akkuş’ta eşlik etti.

Balkan Şehitliği’nde dualar edildi

Gerçekleşen ziyaretlerin ardından 2 bin Büyükçekmeceli kadın Balkan Şehitliği’nde bir araya geldi. Balkan Savaşları’nda yaşamını yitiren 300 bin şehidimiz için okutulan duaların ardından Meriç Nehri kıyısında Lalezar Restaurant’taki iftar sofrasında oruçlarını açan Büyükçekmeceliler, Selimiye Camii’nde kılınan Teravih Namazı’nın ardından Büyükçekmece’ye döndü. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Mutlu, Büyükçekmece Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir gece önce Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör eyleminden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ülkemizin başı sağ olsun. Tabi ateşin düştüğü ocaklar büyük sıkıntı içerisinde, acıları çok büyük, Bizde onların acılarını paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

 

 

 

“Bu gezi manevi anlamı olan bir gezidir”


Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel 33. Ramazan Edirne Gezisi’ne katılan 2 bin Büyükçekmeceli kadına teşekkür eden Başkan Akgün; "33 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz Edirne ziyaretini bu yıl da gerçekleştirdik. Ramazan ayının her 24'üncü gününde bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Büyükçekmeceli kadınlarımızla birlikte Osmanlı’ya uzun dönem başkentlik yapan tarih, kültür ve Serhat şehri Edirne’mizin camilerinde Ramazan ibadetimizi yapıyor, şehitlerimize dualar ediyoruz. Bu ziyaret sadece tarihi ve kültürel bir gezi değil. Bu gezi Ramazan ayının ruhu gereği gerçekleşen manevi bir gezidir aynı zamanda da” diye konuştu.

Ramazan Bayramı’nı kutladı

Edirne Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne halkına göstermiş oldukları ilgi ve misafirperverlikleri için teşekkür eden Başkan Akgün, sözlerinin sonunda yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nın ülkemiz üzerindeki karabulutların dağılmasına vesile olması temennisinde bulunarak tüm İslam aleminin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı kutladı.