Büyükçekmece'de tarihi gün!

Büyükçekmece'de tarihi gün!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Mudanya ile Büyükçekmece deniz otobüsü seferleri cuma günü törenle başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) Büyükçekmece'den ilk seferini 24 Haziran Cuma günü saat 14:00'da Mimarsinan İskelesi'nden gerçekleştirecek.

Haftanın 2 günü karşılıklı seferler yapılacak

Aynı gün saat 11:30'da Büyükçekmece Mimarsinan İskelesi'nde seferlerin başlamasına yönelik bir tören düzenlenecek. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı milletvekili Mehmet Habib Soluk ve çok sayıda davetli katılacak.

24 Haziran günü yapılacak olan tören sonrası aynı gün saat 14.00'te de Büyükçekmece'den Mudanya'ya ilk sefer yapılacak. Tarifeli seferler ise 26 Haziran pazar günü başlamış olacak. Tarifeye göre Mudanya'dan Cuma günleri 08.00 ve 16.00 saatlerinde, Pazar günleri 08.30 ve 16.00 saatlerinde, İstanbul'dan ise Cuma ve Pazar günleri 10.00 ve 18.30 saatlerinde ikişer sefer yapılacak."

"Önemli bir ulaşım projesine imza attık"

24 Haziran'ın Büyükçekmece için tarihi bir gün olacağının altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bölge halkımızın yoğun talebi doğrultusunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak Büyükçekmece - Mudanya BUDO Deniz Otobüsü seferlerini başlatıyoruz. Bu proje hem bölgemiz, hem de İstanbul açısından çok önemli bir ulaşım projesidir.  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın  Recep Altepe'ye ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.