Büyükşehir İstasyon Parkı Şehitkâmil'in kalbi olacak

Büyükşehir İstasyon Parkı Şehitkâmil'in kalbi olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yaşam ile park alanı olarak yapımına başladığı ve “Büyükşehir İstasyon Parkı” adı verilen İstasyon Meydanı’ndaki çalışmalar devam ediyor.

Yaptığı projelerle toplumun her kesimine dokunmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kent genelinde vatandaşların dinlenebileceği alanlar ile ile yeşil alanların çoğaltmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gar Meydanı olarak da bilinen ve anıtsal değeri olan bu meydana yeniden canlılık getirmek için Mezarlık Kavşağı’na kadar park yapılması planlanan projenin ilk etabının yaz aylarında tamamlanması hedefleniyor.

Toplam alanı 72 bin metrekare olarak belirlenen parkın, 27 bin metre karesi de yeşil alan olacak.

“Büyükşehir İstasyon Parkı” adı verilen park için açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Burası Şehitkamil’in kalbi olacak” dedi.

Terk edilmiş lojmanların yeniden restore edilerek hayat kazanacağı parkın içerisinde, engelli vatandaşlar için Engelsiz Yaşam ve Destek Merkezi, Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi, kreş, müze kütüphanesi, macera parkı, sus havuzları ve su oyunları, fitness alanı, koşu ve yürüyüş yolları, basketbol, voleybol ve mini halı sahası, çocuk oyun parkları, kafeterya, dinlenme alanları ile büfe-satış birimleri yer alacak.

Parkın ilerleyen zamanlarda diğer etaplarıyla bütünleşince, ipekyolu güzergâhı boyunca, Gaziantep halkına kazandırılmış en nitelikli park ve meydanlardan biri haline gelmesi hedefleniyor.