Büyükşehir, kent merkezine 54 kilometre bisiklet yolu yapıyor

Büyükşehir, kent merkezine 54 kilometre bisiklet yolu yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatmak için bisiklet yolları yapıyor.

Güneydoğu’nun en çok göç alan ili Gaziantep’te artan nüfusla beraber ulaşım noktasında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kent merkezinde bisiklet yolları yapmaya başladı.

İlk etapta 56060 ile 56092 Nolu Cadde (1,6 KM) ve Alleben Göleti Piknik Alanı yoluna (2,6 KM ) toplamda 4,6KM bisiklet yolu yapıldı.

Gaziantep Ulaşım Ana Planı (GUAP) kapsamında bisiklet yol yapımı çalışmalarının da devam ettiği projede, Olay Medya Kavşağı güneyi, Hastaneler Bölgesi civarı, Lojmanlar Caddesi, Kasap Ahmet Sokak, İstasyon Caddesi, Korutürk Caddesi, Eski Dülük Caddesi, Tekel Caddesi, Oto İşletme Sokak, 52009 Nolu Cadde, Kamil Ocak Caddesi, Nail Bilen Caddesi, Mithat Enç Caddesi, Ömer Asım Aksoy Caddesi, Kemal Köker Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ordu Caddesi olmak üzere toplamda 16,3  kilometre bisiklet yolu yapılması planlanıyor.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Yeşilvadi Parkı’na da yaklaşık 18,7 kilometre bisiklet yolu yapılıyor. Ayrıca, Akkent-Karataş arasına da yaklaşık 14,5 kilometre bisiklet yolu yapılması planlanıyor.

Genel olarak şehir içerisine yaklaşık olarak 54 kilometre bisiklet yolu yapılması planlanan proje kapsamında, ayrıca bisiklet parklarının olacağı aktarma merkezleri ve istasyonlar kurulacak. 

Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının da yapılacağı projede, bisikleti olan vatandaşlar bu istasyonları kullanabilecek ve ayrıca bisikleti olmayan vatandaşlar da Kart27 ile bisiklet kiralayarak bu hizmetten yararlanabilecekler.