Büyükşehir projelerine teşkilattan tam not

Büyükşehir projelerine teşkilattan tam not

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 2,5 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeleri AK Parti Şehitkamil ilçe teşkilatı ile Ak Parti İl Gençlik Kolları’na anlattı.

Büyükşehir Başkanvekili Osman Toprak tarafından, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İlçe Başkanı Halil Uğur, İl Gençlik Kolları Başkanı Semih Avcı ve yönetim kurulu üyelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeler gezdirildi. Daha sonra yemekte bir araya gelen AK Parti üyelerine Başkan Şahin tarafından projeler ve hedefler anlatıldı.

GAR alanı, Kültür ve Sanat Merkezi, Milli İrade Meydanı, Fıstık parkı, köprülü kavşaklar, yeni yapılan spor salonu, yeni yapılan konut alanları,  yollar, hamam müzesi ve parklar gezildi.

Teşkilakçılığını bir kurumun ana damarı olduğunu aktaran Şahin, “Teşkilatçılık çok zor bir iş. Kolay bir iş değil. Sevmezseniz bu iş olmaz. Sürekli sevgi üzerine oluşmuş bir yapı var. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Etrafımız ateş çemberi. Bu çemberin içinde işimiz daha da zor, hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bunu yerine getirirken çok önemli sorumluluklarımız olduğunun bilincindeyiz” diye konuştu.

2 MİLYON İNSANIN SORUMLULUĞU ÜZERİMİZDE

30 büyükşehir içerisinde en az bütçe alan 29’cu şehir olduklarını aktaran Şahin, kendilerinden sonra da Şanlıurfa’nın geldiğini kaydetti. Bu az bütçe ile Gaziantep’i yönettiklerini belirten Şahin, “İstanbul, İzmir, Kocaeli’nin üçte biri kadar para alıyoruz. Buna rağmen bu kadar hassas ve zor bir dönemden geçti ki 2 yılda dört seçim ve iki patlama ile en son 15 Temmuz hadisesini yaşadık. Biz aslında topluma gidip bu sıkıntılardan dolayı bir şey yapamıyoruz diyebilirdik. Ama biz bu mazeretlere sığınmadık ve halkımıza projeler üretmeye devam ettik. Ben arkadaşlarıma böyle bir şey bize yakışmaz dedim. ‘En büyük mahkeme vicdanımız’ dedim. Bir çalışacaksak 10 çalışalım, 10 çalışacaksa 100 çalışalım. ‘Millete neyi söylemişsek onu yapalım öyle huzuruna çıkalım’ dedim. Hamd olsun bugüne kadar bunları yaptık. Çünkü 2 milyon insanın sorumluluğu var üzerimizde” şeklinde konuştu.

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur ise geçmiş ile bugünün kıyaslanması gerektiğini ifade ederek, yapılan hizmetlerin önemine dikkat çekti. İstasyon parkı, bisiklet yolu, çocuk kütüphanesi, Tüfekçi Yusuf Parkı, (Nurgana Parkı) Ordu Caddesi’ni Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlanması, Bedri İncetahtacı Köprülü Kavşağı’nın çözümlenmesinin önemine değinen Uğur, tüm bu projelerin 2,5 yıl içinde Başkan Fatma Şahin ve ekibi ile gerçekleştiğini kaydetti.

Başkan Şahin’in projelerini geleceğin 20 yılını, 30 yılını düşünerek hareket ettiğini ifade eden Uğur, kendilerinin de teşkilat olarak bu projelere ve çalışmalara destek vermesi gerektiğini aktardı.

BAŞKAN ŞAHİN, GELECEĞİN YÖNETİCİLERİNE DE PROJELERİ ANLATTI

Daha sonra AK Parti İl Gençlik Kolları’na büyükşehir projelerini gezdiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, burada yapılan projelerin amaçlarını anlattı.

Gençler ile Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli projeler yapmak istediklerini aktaran Toprak, gençlere çok iş düştüğünü söyledi.

Ak Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları teşkilatı ile de bir araya gelen Başkan Fatma Şahin ise iyi bir insan ile iyi bir gelecek hazırlamak için çabaladıklarını ifade ederek, “İki milyon nüfusumuz var. Bu insanlara hizmet etme sorumluluğum var. Hep birlikte adaletli bir dünya kurmak için el ele verip çalışmamız lazım. Bu insanlar bizlerden güzel ve iyi işler bekliyorlar. Onların umutlarını boşa çıkarmamız lazım” diye konuştu.

Teşkilatın her kademesinde çalıştığını ve teşkilatçılığın ne olduğunu bildiğini dile getiren Şahin, “Allah yolumuzu açık etsin. Gençliği merkeze alarak hizmet etmek lazım. Bizler geldik gidiyoruz. Biz gençlerimizi gözümüzün nuru olarak görüyoruz ve çok kıymet veriyoruz. Belediye olarak kentin hizmet isteğini karşılamak ve sosyal belediyecilik anlayışını insanlara vermemiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.