Büyükşehirli Öznur Rio Paralimpik olimpiyatlarında

Büyükşehirli Öznur Rio Paralimpik olimpiyatlarında

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un görme engelli sporcusu Öznur Alamur, İtalya’nın Grosseto kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda bin 500 metrede T11 sınıfında birinci olarak altın madalya kazandı.

Bu başarısı ile 2106 yılının eylül ayında Brezilya’nin Rio kentinde düzenlenecek olan Paralimpik Olimpiyatları’na gitme hakkı kazanan Alamur, aynı yarışmalarda 400 metrede ise üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

3 YILDA ZİRVEYE ÇIKTI

Doğuştan görme engelli olan başarılı genç sporcu, 3 yıl önce başladığı atletizm dalında büyük başarılar elde ederek Türkiye’de birinci oldu. 2014 yılında İngiltere’de 3 Avrupa Şampiyonluğu birden kazanan Öznur, aynı yıl 100, 200 ve 400 metrede dünya üçüncüsü oldu.

Türkiye’de yılın sporcusu seçilen Öznur Alamur, kendisine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sahip çıktığını söyledi. Spor yaparken gayret etmenin yanında maddi ve manevi desteğin de gerekli olduğunu işaret eden Alamur, “Büyükşehir Belediyemiz bana sponsor oldu. Başkanımız elimden tuttu ve bana büyük destek verdi. Ayrıca Engelliler Daire Başkanımız Yusuf Çelebi de her türlü yardımda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Haftanın 7 günü antrenmanlarını eksiksiz yaptığını aktaran Alamur, aynı zamanda eğitimini de aksatmadığını söyledi.

Kendisine uzatılan bir yardım elini iyi değerlendireceğini ve bunu Başkan Fatma Şahin ile aştığımı belirten Alamur, “İnşallah bu destekler ile daha büyük başarılara imza atacağım. Çok çalışıyorum. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” diye konuştu.