Canlı yayında kıyamet koptu! Davutoğlu ile Karahasanoğlu birbirine girdi

Güncelleme:

AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen Akit TV'ye konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Ali İhsan Karahasanoğlu arasındaki tartışma canlı yayına damgasını vurdu.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Akit TV’de Fatin Dağıstanlı’nın moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kenan Alpay, Muharrem Coşkun ve Ali İhsan Karahasanoğlu’nun sorularına yanıt verdi.

Programda bir ara Ali İhsan Karahasanoğlu’nun İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili sorusuna yanıt vermek isteyen Davutoğlu’, 28 Şubat döneminde baskı yapıldığını iddia ettiği türbanlılarla bugün Şehir Üniversitesi’ne yapılanların aynı olduğunu söyledi. Bu cevaba sinirlenen Karahasanoğlu, Davutoğlu’na sesini yükseltince ikili arasında gergin anlar yaşandı.

Davutoğlu, daha da sesini yükselten Karahasanoğlu’na, daha da sert yanıtlar verdi. Davutoğlu, "Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı" ifadelerini kullandı. Sosyal medyada Karahasanoğlu’nun üslubu Ahmet Davutoğlu’na yönelik “saygısızlık" olarak yorumlandı.

İşte o anlar:

MEHMET DİŞLİ SON ANDA EMEKLİ EDİLMEDİ


Öte yandan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevi sırasında, halen tutuklu olan Mehmet Dişli’nin tasfiye edilmesi kararının uygulanmadığı iddiasını dile getirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı, Başbakan olarak başkanı olduğu 2015 Yüksek Askeri Şûrası’nda, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak Genelkurmay’da tutuklanan eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin MİT’ten gelen raporlar doğrultusunda emekli edileceğini, ancak kararın son anda uygulanmadığını açıkladı. Davutoğlu, Dişli’nin, halen MİT Başkanı olan Hakan Fidan’ın, kendisinin de katıldığı talebine rağmen, Dişli’nin emekli edilmediğini vurguladı.

“2015 YAŞ’ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik. O dönem sayın Hulusi Akar ve sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık. Bir grubu şimdi, diğer grubu sonra… Mesela Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Bu devlet şeyi ile… Girmek istemem detayına… Ama şu bilinsin ki ben FETÖ’ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayınca kadar mücadele kararlığı gösterdim.”

2018'de büyükelçi olarak atanan eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi olan eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, Genelkurmay ‘Çatı’ davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

Seçiniz...