Çekmeköy'de dengeler değişti! Hüseyin Avni Sipahi DP'den aday oldu

Çekmeköy'de dengeler değişti! Hüseyin Avni Sipahi DP'den aday oldu
Güncelleme:

Demokrat Parti Çekmeköy Belediye Başkan adayı Hüseyin Avni Sipahi, vatandaşlara kira yardımı müjdesi vererek, "Kiracıların kira ücretlerini yarısını belediye ödeyecek" dedi.

Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerine DSP'nin ardından DP de kendi damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala DSP Mustafa Sarıgül transferiyle dikkat çekerken, Demokrat Parti de İstanbul Çekmeköy'de, Çekmeköy'ün eski Belediye Başkanı Hüseyin Avni Sipahi'yi aday gösterdi.

31 Mart yerel seçimlerinde DP'den Çekmeköy Belediye Başkanlığı adayı olan Hüseyin Avni Sipahi dün görkemli bir başlangıç ile saha çalışmalarına da başladı.

Çekmeköy Demokrat Parti seçim irtibat bürosu açılışına DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte katılan Hüseyin Avni Sipahi burada yaptığı konuşmada kirada oturan vatandaşlara "kira yardımı" müjdesi verdi.

Çekmeköy'de 1999 ve 2004 yerel sçeimlerini kazanarak 10 yıl görev yapan Sipahi, 2009 yılındaki seçimleri ise sadece 350 oyla kaybetmişti.

İşte Sipahi'nin Çekmeköy'deki açılış töreninden dikkat çeken ayrıntılar:

Siyasete ilk adım attığım günden beri halkın içerisinde olmaya çalıştığını söyleyen Sipahi, "Bir bölgede yüzler asıksa, annele babalar düşünceliyse, gençler ümitsizliğe düşmüşse burada ters giden bir şey vardır. Bunu beraber düzelteceğiz. Güzel olan ne varsa Çekmeköyümüze beraber getireceğiz. İnsana insan olduğu için değer vereceğiz. Ayrım yapmadan Ömerli'ye, Alemdağ'a, Taşdelen'e, Mimarsinan'a, Hamidiye'ye, nasıl bir hizmet yapılacağını hep beraber göstereceğiz. Güçlü bir belediye, yaşayanların güçlü olması ile mümkün olabilir. Ekonomik olarak haneniz güçlenecek. Bizler de sizin verdiğiniz güçle daha büyük adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

Çekmeköy'de dengeler değişti! Hüseyin Avni Sipahi DP'den aday oldu - Resim : 1

Kirada oturan vatandaşlara müjde veren Sipahi, "Kirada oturan hemşehrilerimin kirasının yarısını belediye öderse ne olur. Ev sahibi kardeşlerime söylüyorum. Alacağınız kirayı zaman zaman maaşını alamadığı içini ödenmediğinde siz de mağdur oluyorsunuz. Ona göre taksidiniz var, faturanız var, masraflarınız var. Alacağınız kiranın yarısın belediye tarafından sigortalı desem ev sahipleri buna ne der. Projenin adı 'ev sahibi rahat, kiracıya hayat' hayırlı olsun" diye konuştu.

Çekmeköy'de dengeler değişti! Hüseyin Avni Sipahi DP'den aday oldu - Resim : 2

Hüseyin Avni Sipahi Kimdir?

Hüseyin Avni Sipahi 1962 Rize Çayeli'nde doğdu.1966 yılında ailece İstanbul'a yerleşti. İlk ve orta öğrenimini Sultançiftliği İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra 1980 yılında Haydarpaşa Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında iş hayatına atılarak trafik müşavirliği ve sigorta acenteliği yaptı.

Anavatan Partisi'nde 1984 yılında aktif siyasete başladı. Çeşitli vakıf ve STK’ların yönetim kurulu üyesi ve başkanlığı yaptı. 1999 Yerel Seçimlerinde Anavatan Partisi Taşdelen Belde Başkan Adayı oldu ve seçimi kazandı. 2004 Yerel Seçimlerinde de seçimleri kazandı.

2009 Yerel Seçimlerinde CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi %1’lik gibi küçük bir farkla kaybetti. Çekmeköylü’nün iyi gününde kötü gününde var olan Sipahi, yardımseverliğinin yanı sıra eğitime büyük katkılara sunuyor. Kendi adını taşıyan 3 tane okul yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
 

Seçiniz...