Çelik'ten çok sert sözler: "Açık ve net söylüyoruz..."

Çelik'ten çok sert sözler: "Açık ve net söylüyoruz..."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, başkanlık sistemi hakkında açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik: "Açık ve net bir şekilde söylüyoruz, hiç kimse, kendi kendine bir gruplaşma yaratarak, bu ister sosyal medyada olsun, ister sosyal hayatın içerisinde olsun, ister siyasal hayatın içerisinde olsun AK Parti resmi mekanizmalarının dışında bir gruplaşma yaratarak, AK Parti'nin onayını almadan birtakım çalışmalar yaparak AK Parti adına konuşamaz" dedi. 'Partili Cumhurbaşkanılığı' konusunda da açıklama yapan Çelik "Biz Meclis'e tam başkanlık sistemini öneren bir teklif götüreceğiz" dedi

 AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'in sözlerinden satırbaşları şöyle:

İSTER SOSYAL MEDYADA İSTER HAYATIN İÇİNDE

Sayın Davutoğlu, 20 aylık dönemde son derece zor kararların altına cesurca imza atmıştır. AK Parti'nin vazgeçilmez bir kıymetidir. Bu bir bayrak yarışıdır.

Açık ve net bir şekilde söylüyoruz, hiç kimse, kendi kendine bir gruplaşma yaratarak, bu ister sosyal medyada olsun, ister sosyal hayatın içerisinde olsun, ister siyasal hayatın içerisinde olsun AK Parti resmi mekanizmalarının dışında bir gruplaşma yaratarak, AK Parti'nin onayını almadan birtakım çalışmalar yaparak AK Parti adına konuşamaz. Kimsenin AK Parti Genel Başkanını ve Başbakanımızı bu bakımdan olumsuz değerlendirmelerle ele almaya ya da tahkir etmeye hakkı yoktur, hakkı da değildir. AK Parti kadroları bu kimselerin karşısındadır.

KİMSENİN DEĞERLERİMİZİ YIPRATMAYA HAKKI YOK

Birilerinin çıkıp da bizim değerlerimizi bu şekilde yıpratmaya hiçbir şekilde hakkı yoktur. Hiç kimsenin, bir kısım kulis haberlerine dayanarak AK Parti'nin değerlerini yıpratma hakkı yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza saldıran hesapların hiçbir şekilde kıymeti yoktur. Biz kendi değerlerimizi bir takım odakların yıpratmasına asla müsade etmeyiz.

Bu yaklaşımlarda bulunanları bir kere daha kınıyoruz.

 GENEL BAŞKAN ADAYININ AÇIKLAMASI

Şu anda Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız halen görevinin başındadır. MYK ve MKYK, bu belirlendikten sonra bir yöntemle bunu siyasi işler başkanı, parti sözcüsü bir arkadaşımız geçmişte olduğu gibi duyurur. Bu istişarelerin bitmesi lazım, birkaç gün öncesinde duyurmuş oluruz diye tahmin ediyorum 

'DÜŞÜK PROFİL' POLEMİĞİ

Bir profil tartışması yaşanıyor. Herhangi bir şekilde bu tarışmayı yapmaya gerek yok.Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin yüksek profilli olması icap eder. Düşük profil diye bir şey söz konusu olamaz.

AK Parti'nin makamları da, o makamların icap ettirdiği en yüksek profiller aranarak dolduruluyor.

AK Parti kogresinin sloganı, 'Kutlu yürüyüşe devam' olacak.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

Sayın Kılıçdaroğlu içinde "kan" geçen bir cümle kurdu. Bu açıklamasını son derece vahim buluyoruz, umarız düzeltirler. Ama milletin karar vereceği konuda, hiçbir şekilde ağza alınmaması gereken, içinde kan geçen bir cümle ile konunun değerlendirilmesi maalesef Cumhuriyet Halk Partisinde herkesin eleştirdiği, milletimizin eleştirdiği birtakım siyaset alışkanlıklarından asla vazgeçilmediğini, vazgeçilmeyeceğini gösteriyor. Bu da Türkiye için büyük bir şansızlıktır diye düşünüyoruz.

Darbe hukunun değiştirilmesiyle ilgili yürüttüğümüz bir tasarı var. Anayasa'nın değişmesi demek darbe hukukunun değişmesi demek. Nefesinin yetiyorsa önerilerinizi dinleyelim. Bunun yerine klasik bir CHP gibi her zaman yaptıkları gibi sistem tartışmasını rejim tartışmasına çevirmeye çalışıyorlar. AK Parti'nin böyle bir düşüncesi yok.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ

Sayın Bahçeli'nin bir ön cümlesi var. Kongre sonrası AK Parti'de kriz olursa, zaafa düşerse, zaaf olmasın diye biz destek vermeye hazırız diyor. AK Parti kadroları 2002'de hangi bütünlük içindeyse bugün de aynı bütünlük içindedir. AK Parti'de zaaf olmayacaktır. Terörle mücadele konusunda ise Sayın Bahçeli'nin verdiği desteğe teşekkür ediyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemi meselesi AK Parti'nin resmi görüşüdür. AK Parti'yle bir şey konuşulacaksa, temel politikalarımızdan asla taviz vermeyiz.Türkiye'nin demokrasisi 5G'ye geçmiş, ama yazılım ankesörlü telefon düzeyinde. Devletin yazılımını çağdaş standartlara getirmemiz gerekir. Antivirüs programları anlamına gelen bir revizyon peşinde değiliz.

Kendi siyasi partisinin uzun yıllar liderliğini yapmış genel başkanlar cumhurbaşkanı olduktan sonra, onların kendi partileriyle ya da siyasetle ilişkilerini kesmelerini talep etmek işin doğasına aykırı.

Partili cumhurbaşkanlığı, yarı başkanlık sistemi, başkanlık sistemi... Bunların hiçbirini tabu olarak görmemek lazım. Bunlar siyaset bilimi literatürü içerisinde meşru olan sistemler.

Biz tam başkanlık sistemini öngören bir teklif götüreceğiz. Şu anda başka bir çalışmamız yok.