Cemil Çiçek: ''Sıra içerideki dostlarımızda''

Cemil Çiçek: ''Sıra içerideki dostlarımızda''

Hükümetin İsrail ve Rusya adımlarının ardından Cemil Çiçek "Şimdi sırada içerideki dostlarımızın sayısını arttırmak var" dedi.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti hükümetinin Rusya ve İsrail’le ilişkileri düzeltmede attığı adımın çok önemli olduğunu belirterek, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Dostlarımızın sayısını artırıp düşmanlarımızın sayısını azaltacağız” sözüne destek verdi.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre Çiçek, “Şimdi sırada içerideki dostlarımızın sayısını arttırmak var” dedi. Gazetecilerle sohbetinde, siyasetçilerin en büyük kusurunun ‘özeleştiri’ oltuğunu belirten Çiçek, gündeme ilişkin şu mesajları verdi:

"Başbakanın söylediği ‘Dostlarımızın sayısını arttırmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak’ kuralı çok doğru. Bu zaten tersinden baktığımızda dostlarımızdan daha fazla düşman var demektir. Yurtdışında bu adımları atarken, içeride de dostlarımızın sayısını arttırmamız gerekiyor. Türkiye içinde de gerginliğin olduğu ortada. Gönül köprüsü kurmaya ihtiyacımız var. Köprü diyorsanız, köprünün iki ayağı var demektir. Bu bile Türkiye’deki manzarayı ifade etmeye yetiyor. Köprünün iki ayağı var ama birbiriyle bağlantısı yok. Bunun iki ayağını buluşturmamız gerekiyor.” 

 

Hürriyet