Cemil Çiçek: ''Biz ihanet ettik, hala da ediyoruz''

Cemil Çiçek: ''Biz ihanet ettik, hala da ediyoruz''
Güncelleme:

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'a ihanet" açıklamaları ile ilgili çarpıcı sözler.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun programına konuk olan Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, AK Parti içerisindeki "ihanet" söylemlerine dikkat çekti.

"Bize düşen doğru yapılanları devam ettirmek, yanlışları düzeltmek. Eksiklikleri de tamamlamak. Bizim doğru yaptığımız işler var, yanlış yaptıklarımız var, eksik yaptıklarımız var" diyen Çiçek, "Yanlış yaptık" diyebilmek için kişilerin aklını öne çıkarması gerektiğini ifade etti.

"AMERİKA MI, RUSYA MI BOZDU"

Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul silüetine dair yaptığı, "Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum" ifadelerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız zaman zaman söylemiyor mu? 'İstanbul'un silüetini bozduk' diyor. Kim bozdu? Amerika mı, Rusya mı bozdu? Demek ki, biz dikkat etmedik. Burada bir kısım yanlışlıklar yaptık. Görülüyor da zaten. Minare sayısından fazla gökdelen var. Demek ki yanlış yapmışız. Buna partici gözüyle bakmaya gerek yok. Birisi bana şöyle mi dedi, böyle mi dedi…"