CHP 19 Mayıs'ta gençlere sokağa çıkma izni istedi

CHP 19 Mayıs'ta gençlere sokağa çıkma izni istedi
Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay düzenlediği basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek 19 Mayıs'ta gençlere kısıtlı sokağa çıkma izni verilmemesini eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay basın açıklaması gerçekleştirdi.

Altay, 19 Mayıs'ta gençlere kısıtlı sokağa çıkma izni verilmemesini eleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu yanlıştan dönülmesi çağrısını yaptı.

Altay şöyle konuştu;

19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var. Biz meclisimizin 100. kuruluş yıldönümünde etkinliklerimizi gerçekleştiremedik. Ben 19 Mayıs'ta çıkıp meydanları dolduralım demiyorum. Ama bir garabet var. Gençlere kısıtlı sokağa çıkma iznini 19 Mayıs'ta değil de 20 Mayıs'ta 21 Mayıs'ta vermek 19 Mayıs'ı hafifletmek anlamı taşır.

Madem bir izin vereceksin, hazır 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı da var, geçen hafta nasıl 65 yaş üstüne sokağa çıkma serbestisi tanıdıysan, Erdoğan, gençlerin gönlünden zaten koparamazsın, 19 Mayıs ruhunu bu milletin ruhundan silip atamazsın. Ama seni kim bu yanlışa düşürdü ben bilmem. Ama bu da ucube bir iştir. 20 Mayıs'ta vereceğin serbestliği 19 Mayıs'ta gençler için kaldırman çok anlamlı olur. Gel bu yanlıştan dön. 

19 Mayıs'ta bir gün Cumhurbaşkanı ol. Her gün AK Parti Genel Başkanısın zaten. 19 Mayıs'ta Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın miladında bir gün cumhurbaşkanı ol ve herkese elini uzat. Ne kaybedersin? 

Altay, Erdoğan'ın darbe söylemlerine ilişkin olarak;

"Sandıkta hesaplaşacağız der Erdoğan bazen. Evet, Erdoğan seninle sandıkta hesaplaşacağız. Bu konuda aynı fikirdeyiz. İçin rahat olsun. ama sandığı tekmeleyen sensin. 31 ,Mart 2019 yerel seçimlerinde sonucunu beğenmediğin sandığı deviren sensin. 2017 referandurumunda kanunda açıkça yazmasına rağmen mühürsüz oyları geçerli saydırarak sandığa şer karıştıran sensin. Seçilmiş genel başkanını ve başbakanını indiren de sensin. Sonra geleceksin darbe edebiyatı yapacaksın. Hakikaten darbe paranoyası mı yaşıyor yoksa darbe mağduriyeti mi yaratıyor emin değilim. 12 Eylül'ü göklere çıkaran, 28 Şubat'a övgüler düzen Fetullah Gülen ile yıllarca o zaman neden işbirliği yaptın? 

Burada darbelerden sonra sonuçların kime yaradığına bakmak lazım. CHP için 27 Mayıs ile 12 Eylül aynıdır. 27 Mart ile 28 Şubat aynıdır. 27 Nisan 15 Temmuz hepsi aynıdır. 3 darbe var ki bundan Erdoğan istifade etti. 28 Şubat üzerinden siyasi yürüyüşe çıktı, 27 Nisan ile beslendi, 15 Temmuz darbesine de bu Allah'ın lütfu dedi. Bir darbe muhakemesi yapacaksak, sen 28 Şubat'ta darbe mağduruna yattın ama oradan yürüyüp beslendin. 27 Nisan muhtırasını yapanlara zırhlı jip aldın. 15 Temmuz darbesi için de Allah'ın lütfu dedin. Bütün darbelerden en olumsuz etkilenen parti CHP'dir Bütün darbelerde en ağır bedeli ödeyen Türkiye'nn devrimcileridir. Hal böyleyken bu darbe meselesinden AKP'ye ve Erdoğan'a ekmek çıkmaz.

Erdoğan seni oradan indireceğiz. Muhalefetin görevi iktidarı değiştirmektir. Yalnız şunu bilin, sandığın, hukukun dışında hiçbir gücün Erdoğan’ın yakasına ilişmesine bizim müsademiz yoktur, olamaz. Biz seni oradan sandıkla indireceğiz." açıklamalarında bulundu.

 
 

Seçiniz...