CHP Beşiktaş Adayı Rıza Akpolat: ''Türkiye’ye örnek bir ilçe olacağız''

CHP Beşiktaş Adayı Rıza Akpolat: ''Türkiye’ye örnek bir ilçe olacağız''
Güncelleme:

CHP'nin Beşiktaş İlçe Belediye Başkan Adayı Rıza Akpolat, Türkiye'de bir ilk olacak uygulamalarını açıkladı. Akpolat'ın en dikkat çeken projesi ise "Açık Mikrofon" olarak adlandırdığı projeydi...

CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Rıza Akpolat, Milliyet gazetesinden Eren Aka'nın sorularını yanıtladı, Beşiktaş için projelerini açıkladı.

"Şeffaf belediye"

Belediyede her süreci şeffaf ilerleteceğini belirten Rıza Akpolat, “Muhtarlıklarımızda kuracağımız ekranlar ve internet sitemiz üzerinden tüm meclis toplantılarımızı ve ihaleleri açık bir şekilde halka sunacağız. Teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak ‘Hemen Çözüm Programı’nı hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız bir sorunla karşılaştıklarında, mobil uygulama üzerinden ekiplerimizle iletişime geçebilecek ve hızlı hizmet alabilecek” diye konuştu. “Demokratik bir belediyecilik anlayışını benimseyeceğim” diyen Akpolat, “Türkiye’de hiç yapılmayan bir şeyi yapacağım ve bütçemizi halkımızla beraber planlayacağım. Beşiktaş halkı, Belediye bütçesinin nereye harcanacağına kendisi karar verecek. Mobil uygulamamız ve mahallelere konacak sandıklar aracılığıyla Beşiktaş halkı, taleplerini bize iletecek. Ve Beşiktaş’ın bütçesi, Beşiktaş halkının taleplerine göre planlanacak” dedi.

"Estetik katacak"

Beşiktaş’ı kalite-estetik standartları yüksek bir kent haline getireceğini ifade eden Akpolat, şunları söyledi: “Benim bir hayalim var. Beşiktaş’ta şehrin kalbine mükemmel bir kent simgesi, ikonik bir eser kazandıracağım. Burada tiyatro, kütüphane ve sosyal alanlar olacak. Ve bu eseri, dünyaca ünlü mimar Frank Gehry tasarlasın istiyorum. Gehry, post modernizmin en önemli örneklerinden olan ‘Dans Eden Ev’ eseriyle Prag’ın nasıl ününe ün kattıysa, biz de Beşiktaş’ta bunu başaralım istiyorum.

Bu bina, öyle bir mimariye sahip olacak ki adeta zamansız bir eser olacak ve adını Mustafa Kemal Atatürk’ten alacak. Belediye olarak bu eşsiz proje için tek kuruş harcamayacağız. Ben şahsen tüm iş insanlarını ve hayırseverleri gezip katkıda bulunmaları için tek tek ikna edeceğim. Herkes bu taşın altına elini koyacak. Ve sonunda, tüm dünyanın görmek isteyeceği bu çağdaş eseri Beşiktaş’ımıza kazandıracağız.”

"Açık mikrofon"

Haftada bir Çarşı’da ‘Açık Mikrofon’ etkinlikleri düzenleyeceğini açıklayan Rıza Akpolat, “Beşiktaş’ı halkla beraber ortak çabayla yöneteceğiz. Kent sakinleri, her hafta sonu bu platforma gelip her konuda görüş ve önerilerini paylaşabilecekler. Biz de öncelikli konuları belirleyip hemen harekete geçeceğiz” dedi.

"Kadınlara destek"

“Beşiktaş’a dair bütün planlarımın merkezinde kadınlar var” diyen Akpolat, şu ifadeleri kullandı: “Beşiktaş’ta yeni kurulacak ve sahibi kadın girişimci olan işletmelere teşvik sağlayacağım. Eğitimli kadınlara, hayallerini uzaklara taşımadan burada gerçekleştirme imkanını sunacağım. Birleşmiş Milletler tarafından hayata geçirilen ‘Cinsiyet Eşitliği Küresel Dayanışma Programı HeForShe’yi destekliyorum. Kadınlar ve erkekler hep birlikte bu etkiyi yayacağız. Kentimde şiddeti, kadınların hayatından uzak tutmak için Dayanışma Evleri’nin sayısını artıracağım.”

" Siyah-Beyaz Günler"

Beşiktaş esnafına destek olmak için etkinlikler düzenleyeceğini söyleyen Rıza Akpolat, “Biz Ahilik geleneğinin torunlarıyız. Bu geleneğin devamı olan esnafımızın itibarsızlaştırılmasına, hedef olmasına asla müsade etmem. Bu ekonomik kriz ortamında esnafımıza destek olmak için Beşiktaş’ı daima canlı tutacağım. Siyah-Beyaz Günler, Beşiktaş Geceleri gibi konseptlerle etkinlikler organize edeceğim. Bu özel günlerde esnafımıza dükkanını 24 saat açık tutma izni vereceğim ki işleri canlansın, Beşiktaş şenlensin!” diye konuştu.

"Engeller kalkacak"

Beşiktaş’ı halkın tüm kesimleri için erişilebilir hale getireceğini belirten Rıza Akpolat, “Beşiktaş, başta engelliler olmak üzere çocukların, pusetli ailelerin, kısacası herkesin hizmetlere erişebildiği bir kent olacak. Avrupa Şampiyonu Tekerlekli Sandalye BasketbolTakımı çıkarmış bir kentin engelli dostu olmaması düşünülemez. 7 gün 24 saat engelli vatandaşlarımız için erişilebilirlik ve mobilite sözü veriyorum. Beşiktaş’a ‘Engelsiz Kütüphane’ kazandıracağız. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ulaşımdaki engellerini ortadan kaldıracağım. Engelsiz Taksi tekerlekli sandalye kullanıcılarına hizmet verecek” dedi.

"Hayvan dostu!"

“Bir kentin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa orada iyi insanlar yaşıyor demektir” ifadelerini kullanan Akpolat, “Sokak hayvanları bize kentimizin mirası; onlarla çok yakından ilgileneceğim. Hayvan Hastanesi ve Hayvan Bakım Merkezi kuracağız. Hayvan Hastanesi’nin bir de ambulansı olacak. Mama desteği vereceğiz. Kedi ve köpek evleri yapacağız ki, can dostlarımıza soğuk kış günlerinde sığınak olsun. HAYTAP ile imzalanan ‘Söz veriyorum’ sözleşmesiyle sokaktaki dostlarımızın şartlarını daha iyi hale getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Hayvan dostu bir belediye olacağız çünkü biz onlarla sadece sokağımızı değil, hayatımızı paylaşıyoruz” dedi.

"Gastronomide buluşma noktası"

Türk mutfağının zenginliğini dünya çapında hedef kitlelere aktaracağını belirten Rıza Akpolat, şunları söyledi: “Gastronominin, kentlerin markalaşma sürecindeki etkisi muazzam. Sadece restoranları, sokak lezzetleri sayesinde markalaşan kentler var. Beşiktaş, gastronomide Türk ve dünya mutfaklarının buluşma noktası olacak. Beşiktaş’taki tüm üniversiteler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapacağız. Bu proje Beşiktaş’a nitelikli turist çekmekle kalmayacak, istihdam da yaratacak. Ayrıca Down sendromlu kardeşlerimize de eğitimler vererek istihdam sağlayacağız.”

"Yaşlılarımız da üretken olacak"

“Emeklilerimizi, yaşlılarımızı eve kapanmaya, hareketsizliğe asla mahkum bırakmayacağım” diyen Akpolat, hazırladıkları ‘İleri Yaşta Üretkenlik Merkezi’ projesini bir an önce hayata geçireceklerini söyledi. Akpolat şöyle konuştu: “Beşiktaş’ı yaşlı dostu bir kent haline getireceğim. Aktif yaş almanın yolu, üretkenlikten geçiyor. Beşiktaş’ın farklı noktalarında ‘İleri Yaşta Üretkenlik Merkezleri’ açacağım. Bu proje önce tüm Türkiye’ye, sonra da dünyaya örnek olacak. Öte yandan yaşlılarımıza düzenli olarak işitme ve göz tarama testleri yapacağız. Yaşlılarımızı evden çıkarıp ‘Yaşayan Parklar’a götüreceğiz.”

"52 hafta 52 festival"

“Beşiktaş’ı kültürün ve sanatın başkenti haline getireceğim” diyen Akpolat, “Beşiktaş halkının kültürel yaşama katılımını özendireceğim. Çağdaş Sanat ile Neşet Ertaş’ı yan yana getireceğim. Neşet Ertaş adına, etrafında sokak müziği yapılan bir anıt dikeceğim. Günceli yakalamak ve desteklemek için genç sanatçılarımızın görünür olmasını sağlayacağım. Beşiktaş’ın tüm kılcallarına sanatı yayacağım. Anadolu köklerimizi modern düzenlemelerle yorumlayan müzik grupları her hafta Beşiktaş Çarşı’da canlı müzik yapacak. ‘Non-Stop Festival’ düzenleyeceğim. Dünyanın en iyi 52 festivali Beşiktaş’ta buluşacak. Beşiktaş, dünyanın festival merkezi olacak” ifadelerini kullandı.

Milliyet