CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in görevi sona erdi

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in görevi sona erdi
Güncelleme:

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin, CHP'nin Kasım 2023'teki 38. Olağan Kurultayı'nı ve sonrasındaki tüm kongre süreçlerini hukuken geçersiz saymasının ardından İstanbul İl Başkanlığına "kayyım" olarak atanan Gürsel Tekin'in görevi sona erdi. Tekin'in yerine Gülsüm Hale Özcömert Coşkun görevlendirildi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin, CHP'nin Kasım 2023'teki 38. Olağan Kurultayı'nı ve sonrasındaki tüm kongre süreçlerini hukuken geçersiz saymasının ardından, İstanbul İl Başkanlığı makamında yeni bir görevlendirmeye gidildi.

Mahkeme kararı uyarınca, İstanbul İl Başkanlığına daha önce "kayyım" statüsünde getirilen Gürsel Tekin'in görevine son verilirken, yeni il başkanı olarak Gülsüm Hale Özcömert Coşkun atandı.